Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Něco jsem mohl ovlivnit, ale stálo při mně i štěstíčko, řekl Kolář

Nejspíš to byl jeho nejlepší výkon ve Slavii. Brankář Ondřej Kolář podržel spoluhráče hlavně v prvním poločase dohrávky 19. kola fotbalové ligy a pomohl tak k výhře 2:0. V první půli chytil minimálně tři velké šance, a když krátce po přestávce inkasoval, rozhodčí Ondřej Berka se podíval na video a gól Miloše Kratochvíla kvůli předchozímu faulu odvolal.

Ondřej Kolář
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Měl jsem takový podobný zápas v Boleslavi, když jsem přišel. Ale určitě takových moc nemám, protože kluci hrají dobře. Většinou je to o jednom zákroku nebo hře nohama. Dneska jsem klukům mohl pomoci, za to jsem rád," řekl Kolář. "Jsem hlavně rád, že jsme to zvládli. A je jedno, jestli to bylo s nulou, nebo ne," dodal čtyřiadvacetiletý gólman.  

V 50. minutě ho z dorážky překonal Kratochvíl, ale sudí po zhlédnutí videa posoudil předchozí střet s jabloneckým Janem Chramostou jako faul domácího útočníka a gól neplatil. "Já jsem si před ním chtěl balon píchnout, píchl jsem si ho asi moc. On o mě zavadil, prostě faul to byl. Už jsem měl s tím kotníkem z předchozích zápasů problém, měl jsem výron. Blbě jsem na to došlápl, bolelo to, takže jsem zůstal ležet," komentoval brankář pro mnohé až přehnanou reakci na Chramostův zákrok.  

Slavii poprvé zachránil už v šesté minutě proti Chramostovi. "Po rohu propadl balon na zadní tyč a trefil mě do nohy. Tam toho moc neovlivním, buď mě trefí, nebo ne. Ty zákroky, jak třeba Trávník vystřelil, to po gólmanské stránce můžu ovlivnit. Ale to předtím ne. To je o štěstíčku, a to dnes bylo na mé straně," pochvaloval si Kolář.  

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus: Rozbor situace ve Spartě i Slavii

"Pak tam byl ještě složitý moment, kdy chtěl domácí hráč podle mě centrovat a trefil to na zadní tyč. Vyškrábl jsem to konečky prstů. Tohle bylo pro mě těžké, protože to na tréninku moc natrénovat nejde," dodal.  

Video Slavii pomohlo i v první půli, kdy potvrdilo penaltu pro hosty, kterou v 18. minutě proměnil Milan Škoda. "Dnes video pomohlo zrovna nám, ale každé kolo je to jinak. Někomu pomůže, někomu uškodí. Jsem rád, že video je. Sporných momentů je opravdu moc," řekl Kolář.  

Slavia přezimuje v čele tabulky čtyři body před Plzní a další soupeři už mají výraznou ztrátu. "Nechci říkat, že je to jen mezi námi a Plzní. Tak jako třeba Sparta zaváhala a ztratila tolik bodů, to se může stát i nám nebo Plzni. Ale samozřejmě to vypadá, že je to jen o nás dvou. Věřím, že náskok zvětšíme a budeme dohrávat sezonu v klidu," dodal Kolář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články