Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Necítíme se outsiderem ligy, řekl před sezonou hradecký trenér Koubek

Přestože jsou fotbalisté Hradce Králové podle sázkových kanceláří největším outsiderem první ligy a hlavním adeptem na sestup, podle trenéra Miroslava Koubka se tak necítí. Jediný nováček nejvyšší soutěže nemá za cíl pouze záchranu, mezi elitou chce plnit důstojnou roli. Kvůli nevyhovujícímu stadionu budou "Votroci" hrát domácí utkání v azylu v Mladé Boleslavi.

Hradec se vrátil do nejvyšší soutěže po čtyřech sezonách coby vítěz minulého ročníku druhé ligy, který jako jediný prošel mezi elitu. "Nemáme vizi jako jediný cíl se zachránit. Máme vizi hrát s Hradcem důstojnou roli v první lize. Nebereme si do hlavy, že jen záchrana je náš cíl. Takhle nechceme přemýšlet," řekl Koubek, který po minulém ročníku nahradil na lavičce "Votroků" trenéra Zdenka Frťalu.

V letní přípravě Hradec vyhrál všech pět zápasů. "Konkrétní umístění? Takhle nechceme přemýšlet. Abychom se pasovali do role nějakého outsidera, takhle se necítíme. To z nás dělají bookmakeři," dodal devětašedesátiletý trenér, který v roce 2015 získal ligový titul s Plzní.

Hradec podobně jako další východočeský účastník první ligy Pardubice bude hrát kvůli nevyhovujícímu stadionu domácí zápasy v jiném městě. "Votroci" našli azyl v Mladé Boleslavi, kde už krátce působili v sezoně 2016/17, v níž poté nejvyšší soutěž opustili.

"Když za sebou nemáte arénu a tisícihlavé davy, tak to určitě handicap je. Domácí divácké prostředí je velký doping," podotkl Koubek. "Já osobně už jsem to tam zažil a nebyl to pro nás žádný limit. Nakonec jsme tam udělali víc bodů, než když jsme se vrátili sem. Hrálo se nám tam dobře a myslím, že nás hodně lidí přijede podpořit. Věřím, že nás poženou i tam," dodal kapitán Adam Vlkanova.

Východočeši jsou rádi, že se brzy začne s výstavbou nového stadionu. "Na začátku srpna má proběhnout předání staveniště. Přípravné práce běží tak, jak je naplánováno. Všechno je na té cestě, na jaké to má být," uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

K zemětřesení v kádru nedošlo

"Votroci" v letní přestávce příliš neměnili kádr z druhé ligy. Přišli brankář Vilém Fendrich, obránci Jakub Klíma a Štěpán Harazim, záložník Jakub Rezek a útočník Filip Kubala.

"S podobou kádru jsem spokojený. Hráči, které jsme chtěli, přišli. Nechtěli jsme panikařit a překotně přebudovávat kádr, který jsme tu tři roky budovali. V mých očích má sílu a ti kluci, kteří si to vykopali, si zaslouží hrát. Příchodem těch pěti hráčů má ten kádr ještě větší sílu. Tihle hráči mají ligové zkušenosti a určitě budou přínosem. Sílu samozřejmě ukáže až samotná liga," dodal Sabou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články