Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Navrátilec Rosický: Fanouškům za přivítání moc děkuji

Praha - Návrat odchovance a jedné z největších klubových postav Tomáše Rosického byl hlavním vrcholem šestého kola první ligy, alespoň z pohledu fanoušků fotbalistů Sparty, kteří ho bouřlivě vítali při rozcvičce i samotném nástupu na trávník. Sparťanského navrátilce tím potěšili.

"Pro mě osobně to byl velký zážitek, fanouškům moc děkuji. Bylo to nádherné. Jen mě mrzí, že jsme jim to nevrátili vítězstvím," řekl Rosický po remíze 2:2.

Pětatřicetiletý záložník se vrátil do Sparty po patnácti letech v Dortmundu a Arsenalu. A na jeho návrat přišlo přes 14 tisíc fanoušků. To je největší návštěva na Letné za poslední tři roky vyjma prestižních zápasů s Plzní, Slavií a posledního duelu sezony 2013/14, kdy Sparta slavila titul.

Kvůli delší zdravotní pauze začal Rosický jen na lavičce náhradníků. Ani to ale nezabránilo fanouškům, aby ve druhé minutě předvedli připravené choreo, kdy nakreslenou podobiznu Rosického doplnili textem "Všechny cesty vedou domů" a skandováním jména svého oblíbence.

Když pak Sparta dostala v 60. minutě vyrovnávací gól na 2:2, zklamání ihned přerušil bouřlivý potlesk vestoje, když se Rosický zvedl z lavičky a začal se rozcvičovat. A když v 72. minutě přišel do hry, přišly další bouřlivé ovace. Fanoušci reagovali i na každý Rosického dotyk s míčem, ovšem ani od něj se nedočkali rozhodující myšlenky, která by pomohla odvrátit remízu.

"Snažil jsem se pak s tím něco udělat, ale nešlo to. My jsme si dnes ani vyhrát nezasloužili, Boleslav hrála dobře. První poločas byl strašný, dělali jsme chyby, Boleslav byla agresivnější a rychlejší. S takovým výkonem nemůžeme myslet na to, že budeme někoho válcovat," připustil kriticky Rosický.

S trenérem Zdeňkem Ščasným byl domluvený, že do hry nepůjde dříve než na posledních dvacet minut. "Ještě nemám fyzicky na celý zápas, bylo jasné, že začnu z lavičky. S míčem se cítím dobře, ale chybí mi zápasová kondice. Potřebuji ještě týden pořádně trénovat. Je velice nepravděpodobné, že bych hrál proti Southamptonu," řekl Rosický.

Spartě je prý připraven pomoci tam, kde ho trenér bude potřebovat. "Já jsem hrál během kariéry skoro všechny posty v záloze. Kde mě bude trenér potřebovat, tam to odehraju. Nejvíce problémů máme v rozehrávce, tak asi tam to bude chtít trenér řešit," dodal reprezentační kapitán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články