Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Návrat jsem si představoval jinak, konstatoval Prekop

V létě mířil z Ďolíčku do Ostravy, na úvod ligové sezony byl zpět. Erik Prekop narazil hned v prvním duelu na Bohemians 1905, kterým ostravští podlehli 1:2. "Jsem rád, že to mám za sebou. Všichni jsme doufali v jiný výsledek," zhodnotil Prekop. 

Erik Prekop v souboji o míč
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Los mu nachystal nejrychlejší možný návrat. Hned v prvním kole přijel s Baníkem zpátky do Ďolíčku, kde byl od podzimu 2022 doma. "Jsem rád, že už to mám za sebou. Zažil jsem tady pěkné období. Návrat byl velmi příjemný, ale pokažený porážkou. Představoval jsem si ho úplně jinak, jako všichni spoluhráči. Chtěli jsme nějaké body, ale nepodařilo se," uvedl.

Před kamerou byl plný emocí. "Vyvolávali tady moje jméno hned po zápase, moc se mi právě na rozhovor do televize nechtělo. Spíš mě však mrzely ztracené body," vysvětlil Prekop.

Nastoupil až do druhého poločasu a stal se nešťastným hrdinou. Přišel o míč a Robert Hrubý, pro změnu bývalý hráč Baníku, skóroval. Stál sice v jasném ofsajdovém postavení a zdálo se, že mu přihrával spoluhráč Adam Jánoš, přesto branka platila. Jedna z kamer nabídla záběr, že míč ještě tečoval právě Prekop, tudíž se o postavení mimo hru nejednalo.

"Předmětem zkoumání bylo, který hráč, jestli útočící nebo bránící, nahrál směrem na hráče, který docílil branky. Na hřišti jsme to vyhodnotili tak, že zahrál útočící hráč, ale od videa jsme dostali informaci, že zahrál bránící, a tedy se nejednalo o přestupek proti pravidlům," popsal hlavní rozhodčí Ondřej Berka.

Ostravští však opouštěli Vršovice s pocitem křivdy. "Jánoš mi upřímně povídal, že nechápe, jak to mohl být gól. Jinými slovy mi naznačoval, že platit neměl. Vypíchl mi míč, ať už to bylo zaviněné, nebo ne, byl to ofsajd. Ale měl jsem to vyřešit jinak, mohl jsem odkopnout třeba na roh, který bychom přežili a byl by klid," vyčítal si Prekop.

V české lize začal v Hradci Králové, všech 13 gólů ale zaznamenal až v dresu Bohemians. "V kontaktu jsem tady pořád skoro se všemi, něco jsme spolu zažili. Hecování před zápasem se ale vyhýbám, to se může vymstít. Vlastně se mi to vymstilo i tak," dodal Prekop.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články