Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Návrat do Hradce se nepovedl, Slavia smetla Votroky třemi góly

Hradec Králové - Hradečtí fotbalisté se v desátém kole konečně vrátili z azylu v Mladé Boleslavi na zrekonstruovaný domácí stadion. Jinak ale na zápas se Slavií budou chtít co nejrychleji zapomenout, sešívaní Východočechy porazili rozdílem třídy 3:0. O góly se podělili tři hráči a všichni reprezentanti - Škoda, Zmrhal i zástupce z jednadvacítky Barák.

Utkání Hradec Králové - Slavia
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec mírně zrekonstruoval svou stařičkou arénu, vrátil se z dočasného domova v Mladé Boleslavi a hned uvítal atraktivního soupeře. A hned od úvodu bylo vidět, kdo je favoritem. Aktivní byl především reprezentant Zmrhal. Slušné šance měli na začátku Mingazov, Škoda, Hušbauer, ani jeden však netrefil bránu.

Hradec byl od začátku zakřiknutý a až příliš opatrný. Paradoxně ve chvíli, kdy se mírně zvedl, pomohl obří chybou k vedení Slavii stoper Chleboun. Ve 24. minutě otálel s nahrávkou brankáři Ottmarovi, dostal se před něj důrazný Škoda, který poté Ottmara přehodil šikovným obloučkem.

Uběhla jen minuta a Chleboun svou chybu zčásti odčinil. Z prázdné brány vykopl Barákovu střelu a zabránil jistému gólu. Hradec poté ukázal, že jeho dosavadní poměrně dobré výkony po návratu do ligy nejsou náhodné. Jenže v koncovce se neprosadil. Přitom velmi slušnou pozici měl například Polom, jenže po centru z přímého kopu hlavičkoval nad.

Druhý poločas začal superzákrokem hradeckého brankáře Ottmara při Frydrychově jasné příležitosti. Poté měli domácí asi nejvýraznější možnost, když pálil ze sedmnácti metrů Vlkanova, ale jeho střelu k tyči Pavlenka vyrazil.

Klíčové momenty přišly přibližně dvacet minut před koncem. V 72. minutě se v šestnáctce individuálně prosadil Hušbauer a přesným centrem našel Zmrhala, který zvýšil na 2:0. O dvě minuty později se ranou z levé strany prosadil šikovný Barák, jenž střelou na přední tyč zaskočil gólmana Ottmara. V tu chvíli bylo o vítězi jasno. 

FC Hradec Králové - Slavia Praha 0:3 (0:1)

Branky: 24. Škoda, 72. Zmrhal, 75. Barák. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Wilczek. ŽK: Holeš - Deli, Ngadeu. Diváci: 4500.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Mudra - Janoušek, Schwarz (46. Pázler) - Martan (88. M. Černý), Vlkanova (69. Trubač), Malinský - Žondra. Trenér: Pilný.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mingazov (60. Švento), Hušbauer, Barák (84. Ščuk), Zmrhal - Škoda (77. Mešanovič). Trenér: Šilhavý. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články