Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nástupce Komličenka? Wágner chce Boleslavi potvrdit, že góly dávat umí

Fotbal je jeho celoživotní vášní, od pěti let nedělá Tomáš Wágner podle svých slov nic jiného. Teď je před ním nová příležitost. Zatímco na podzim nepříliš výrazně hostoval ve Zlíně, tentokrát bude mít za úkol nahradit Nikolaje Komličenka a Murise Mešanoviče, kteří odešli z Mladé Boleslavi za lepším. Zvládne to? Přímý přenos utkání České Budějovice - Mladá Boleslav sledujte na ČT sport od 17:40.

Tomáš Wágner
zdroj: ČTK

"Dá se říct, že fotbal miluju. Odmala nedělám nic jiného krom povinných věcí jako škola, rodina, kamarádi. Všechno se to odvíjí kolem fotbalu," říká devětadvacetiletý Wágner.

I on měl ale momenty, kdy se prostě nedařilo. "Logicky někdy dojde na chvíli, kdy si člověk řekne, že odjede na dovolenou a fotbal musí vypustit."

Odchovanec Příbrami má na starosti střílení gólů. Sladkou trefou byl gól proti CSKA, krerý před pěti lety rozhodl o postupu Plzně z Ligy mistrů do jarní fáze Evropské ligy.

"Ten gól od té doby, kdy jsem ho dal, všichni směřovali k tomu, že je to největší zážitek mé kariéry. Bylo to opravdu emotivně nejvíc. Loučil se tehdy poprvé pan Vrba, my udělali třetí místo. Určitě byly chvíle, kdy jsem si na to zavzpomínal," líčí Wágner.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Dobrá období zažil ve většině klubů, kam přišel. Ať už během prvního angažmá v Boleslavi, nebo později v Karviné. Tam během dvou sezon nastřílel třiadvacet ligových tref.

"Ta statistika je fajn. Do Karviné jsem šel kvůli tomu, abych hrával pravidelněji než v Jablonci a dokázal, že ten střelec jsem," říká Wágner.

Karviná hraje prakticky vždy o holé přežití, o to pro něj byly góly cennější. "Na to, v jakých patrech tabulky jsme se pohybovali, byla ta statistika pro mě velmi dobrá. Jsem za to rád a potvrdilo se všechno to, proč jsem tam šel," vzpomíná Wágner nejdříve na hostování v Karviné a poté trvalý přestup.

Na podzim ještě hostoval ve Zlíně, po odchodu Nikolaje Komličenka do moskevského Dynama je ale zpět ve středočeském klubu.

"Byl jsem jako alternativa za Komliho, od té doby se nic nezměnilo. Komli akorát zůstal o půl roku. Já zvolil hostování, protože jsem to tak chtěl, nikdo mě odsud nevyhazoval," říká Wágner.

Kolikátá skončí v tabulce Boleslav? A jak na tom budou Budějovice? POSLECHNĚTE SI tipy Fotbal fokus podcastu:

Teď tedy bude pouze na něm, aby dokázal, že se v jeho volbě Boleslav nezmýlila. Pátí Středočeši se musejí vyrovnat se ztrátou ofenzivních opor. Kromě Komličenka a Mešanoviče odešel do Plzně Pavel Bucha a navíc je zraněný Marek Matějovský.

Na úvod ligového jara Boleslav čekají České Budějovice a dá se očekávat, že Wágnera kouč Jozef Weber postaví do útoku s Jiřím Klímou.

Oba týmy přitom dělí v tabulce jen dva body. Osmé Dynamo se pokusí navázat na povedený závěr podzimu, během nějž vyhrálo sedm z posledních devíti kol. První vzájemný souboj v sezoně vyhrála Mladá Boleslav 4:2.

"Chci ukázat, že Boleslav našla dobrou alternativu. Těším se na to. Ta jedna sezona pro mě byla jednou z nejlepších," vrací se Wágner k první štaci v automobilovém městě v sezoně 2014/15.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články