Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Náhrada za Van Burena. Liberec získal do útoku Olatunjiho z Larnaky

Po odchodu Micka van Burena hledali fotbalisté Liberce náhradu do útoku a našli ji na Kypru. Do Slovanu přišel třiadvacetiletý Nigerijec Victor Olatunji, jenž doposud působil v AEK Larnaka. Na severu Čech je na hostování s opcí.

Olatunji už za Liberec odehrál poločas čtvrtečního utkání proti Zlínu na Tipsport Malta Cupu, které bylo generálkou na jarní část první ligy. Na podzim za Larnaku absolvoval 20 soutěžních zápasů a vstřelil dvě branky, zasáhl také do skupinové fáze Evropské ligy a kvalifikace Ligy mistrů.

"Typologicky se jedná o hrotového útočníka, který je vysoký, silný ve vzduchu a soubojích. Potřebovali jsme útočníka po odchodu Micka van Burena, a když nás opustil Max Talovjerov, tak také hráče použitelného do standardních situací. O Victora jsme měli zájem už v létě, ale Larnaka jej nepustila, protože hrála skupinu Evropské ligy," uvedl liberecký trenér Luboš Kozel.

Van Burena si z hostování stáhla pražská Slavia. Třicetiletý Nizozemec za Slovan zaznamenal devět gólů v 15 duelech a dělí se o druhé místo v tabulce střelců nejvyšší soutěže.

Olatunji na Slovensku nastupoval za Inter Bratislava a Podbrezovou a v Rakousku za Mattersburg. "Příchod do nového týmu vnímám jako velkou výzvu. Jsem moc rád, že jsem tady. O Liberci jsem slyšel už v Africe. Vím, že česká liga je kvalitní soutěž. Budu dělat vše pro to, abych se prosadil a pomohl týmu," řekl nigerijský útočník.

Po kyperském angažmá ho čeká velká teplotní změna. "Na sněhu jsem netrénoval už asi tři roky, naposledy v Rakousku. Dnešní trénink pro mě byl hodně náročný, ale nechci si stěžovat. Bez ohledu na počasí a terény se musím rychle adaptovat, je to moje práce," dodal Olatunji.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články