Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nádvorník chce restartovat Příbram, Opava postrádá největší zbraně

Tři porážky, skóre 0:7 – to je tristní bilance fotbalistů Příbrami před dnešním zápasem s Opavou, který odstartuje 27. kolo první ligy. Proto má čtrnáctý celek tabulky na svém stadionu o motivaci víc. Oba celky ještě doufají v únik ze šestice, která bude po 30. kole hrát jen o udržení. Blíž k tomu má jedenáctá Opava, jež v posledních třech zápasech uhrála pět bodů a ztrácí čtyři body na desátou Olomouc, Příbram je o další čtyři body zpět. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 17:40 na ČT sport.

Utkání Opava - Příbram
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Staronový kouč Roman Nádvorník v neděli poprvé stál na lavičce Příbrami v Jablonci, kde zápas skončil 0:3. V Opavě na podzim jeho tým dostal nářez 0:5, ale kouč nestaví tento zápas jako odplatu, ale chce tři body. "V naší situaci musíme stoprocentně bodovat. Pro nás je alfa omega, abychom ten zápas zvládli. Nekoukáme na to, že jsme tam prohráli 0:5, ale abychom doma jakýmkoliv způsobem vyhráli," řekl.    

Opavští v minulém kole na svém hřišti udolali Duklu 2:0 a po šesti kolech vyhráli. Po dvou remízách sice získali tři body, ale přišli o kapitána Jana Žídka, který byl vyloučen, a o nejlepšího střelce Tomáše Smolu, jenž dostal čtvrtou žlutou kartu.    

"Proti Dukle jsme urvali hodně důležité vítězství a chtěli bychom se od toho odrazit. Příbram je po změně trenéra a předpokládáme, že se to odrazí i na jejím způsobu hry. Kromě toho je to pro mužstvo samozřejmě nový impulz," konstatoval opavský trenér Ivan Kopecký.    

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal - Extra před zápasem Příbram - Opava

Slezané v nejvyšší soutěži hráli v Příbrami šestkrát a získali jediný bod. "Pro oba týmy ten zápas znamená hodně," konstatoval Kopecký s tím, že jeho tým musí pohlídat hlavně rychlé hráče soupeře. "Věřím, že navážeme na poslední zápas a dokážeme bodovat," dodal.    

Nádvorník samozřejmě věří v opak. Rád by navázal na loňský rok, kdy porazil Opavu ještě jako trenér Karviné 3:1. "Mám nějaké představy. Vím, kde Opavu tlačí bota a přes koho nebo jakým způsobem bychom se měli prosadit. Doufám, že to dokážeme na hřišti a budeme bodovat," uvedl šestačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články