Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nad Zbrojovkou visí vykřičník. Musíme se semknout, burcuje trenér

Brno - Vedení Zbrojovky Brno v současné výsledkové krizi zatím nehodlá sáhnout k žádným změnám v týmu nebo pokutám. Brňané však čtyři kola nezískali ani bod, což je na startu sezony zatím nejdelší šňůra nezdarů za všech prvoligových týmů. Podle trenéra Ludevíta Grmely musí jeho svěřenci zvýšit pracovitost. Reputaci si mohou spravit už v pátečním duelu se Slováckem.

Po prohře 1:2 v Ostravě se vedení klubu sešlo s Grmelou a kapitánem týmu Pavlem Zavadilem k rozboru výkonnostního poklesu. Šéf představenstva Václav Bartoněk a sportovní ředitel Zdeněk Kudela se ale nevydali cestou, kterou zvolilo například vedení Slavie po debaklu 0:7 s Teplicemi. Hráči pražského celku dostali milionovou pokutu a pod hrozbou dalších půlmilionových sankcí musejí vyhrát následující tři zápasy.

"Musím ocenit vstřícnost vedení klubu. Zatím nedošlo k žádným odvoláním, zásahům do realizačního týmu. Samozřejmě se tým musí semknout a hráči zvýšit pracovitost. Hodně důležitý bude duel se Slováckem," uvedl Grmela, jenž považuje za výhodu, že Brno bude hrát se Slováckem už v pátek.

"Hráči se nebudou zbytečně dlouho v nezdaru pitvat. Mají rychle možnost nápravy. Podobné to bylo na sklonku uplynulého ročníku, kdy jsme v pondělí prohráli v Jihlavě a hned v pátek jsme vítězstvím nad Olomoucí udělali rozhodující kroky k záchraně," dodal Grmela. Před porážkou v Ostravě podlehla Zbrojovka na domácím trávníku Liberci 0:1, v Příbrami prohrála 1:2 a doma ztratila body po prohře se Spartou 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články