Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Na startu sparťanské přípravy se hlásili i Ben Chaim či Kaya. Zůstanou v kádru?

Tradiční letní dril absolvují ve Spartě i záložník Tal Ben Chaim a stoper Semih Kaya. Oba hráči, které během neúspěšného působení přivedl na Letnou italský trenér Andrea Stramaccioni, dostanou od nového kouče Václava Jílka šanci vybojovat si místo v týmu.

Tal Ben Chaim
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Jsou to hráči Sparty a já s nimi osobní zkušenost neměl, takže není problém udělat si během týdne nebo čtrnácti dnů obrázek a potom reagovat," řekl Jílek, od něhož dostane po návratu z mistrovství Afriky šanci i Georges Mandjeck.

Ben Chaim s Kayou přišli na Letnou před dvěma lety, ale královské platy ani rekordní přestupové částky nepotvrdili a neprosadili se. Izraelský reprezentant se vrací po vážném zranění kolena, zatímco Turek Kaya hostoval v Galatasaray Istanbul a Mandjeck v Maccabi Haifa. "Někteří z nich se vrací z hostování, Ben Chaim je po těžkém zranění. Takže se všichni zapojí do přípravy, aby je trenér poznal v kabině i na hřišti. A podle toho se budeme rozhodovat dál," uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Šanci v přípravě dostanou i odchovanci Václav Dudl, Jan Fortelný nebo Christian Frýdek. "Mají šanci se ukázat novému trenérovi a je to jen na nich, jak se budou projevovat a jak budou vypadat. Jsem rád, že jsou tady," prohlásil Rosický, jenž také potvrdil, že Sparta jedná o příchodu obránce Davida Lischky z Jablonce.

Je nám líto, video expirovalo.
Jílek: Konkurenci budeme chtít zvýšit ve středové, případně v obranné řadě

Na pondělních testech, kterými Sparta zahájila přípravu, chyběli dlouhodobě zranění a rekonvalescenti Bořek Dočkal, Václav Drchal, Filip Panák, Matěj Pulkrab a také Lukáš Juliš – ten se vrátil z hostování v Bohemians 1905. Později se kromě Mandjecka připojí také Adam Hložek nebo reprezentační posila Libor Kozák.

Vácha byl přeřazen do "béčka"

Sparta už nadále nepočítá s Vukadinem Vukadinovičem a Bogdanem Vatajeluem, o jejichž odchodech už jedná. V "áčku" skončil také Lukáš Vácha, který se přesunul do "béčka".

"Idea je taková, že by měl být lídrem kluků v béčku, protože naší ambicí je postup do druhé ligy," řekl Rosický. "Ale máme dohodu, že když dostane lepší nabídku, nebo bude chtít hrát na vyšší úrovni, tak vzhledem k tomu, co pro Spartu odvedl, za něj nebudeme požadovat odstupné," přidal Rosický na Váchovu adresu.

Změn doznal také realizační tým, v němž skončil asistent Radoslav Kováč a trenér brankářů Daniel Zítka. "Dan si potřebuje odpočinout. Co se týče brankářů, jako byli Koubek nebo Dúbravka, odvedl fantastické služby. Doufám, že to není konečná a v budoucnu se vrátí. Dveře do Sparty bude mít vždy otevřené," zakončil Rosický.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články