Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na stadionu ne, ve vysílání ano. Fanoušci mohou zafandit skrz obrazovku, stačí originalita

Na fandění přímo na stadionu během ligových zápasů si fanoušci budou muset ještě nějaký čas kvůli koronaviru počkat. Přesto jejich hlasy a chorály mohou znít vysíláním duelů. Česká televize rozjíždí projekt fotbalových ireportérů, kdy příznivci dostanou možnost nahrát vzkaz právě přes aplikaci iReportér a nejlepší výtvory se objeví během přímých přenosů.

Bude to realita minimálně několika nejbližších kol po restartu. Na ochozech místo fanoušků budou kvůli bezpečnostním opatřením vztahujícím se k epidemii koronaviru sedět pouze členové security s pár novináři a místo chorálů fandících kotlů budou slyšet pouze pokyny trenérů či hráčů mezi sebou.

Česká televize v této nepříjemné a pro fotbal smutné situaci chce fanouškovskou základnu aktivovat alespoň jiným způsobem. Prostřednictvím obrazovek a přímých přenosů.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak podporujete svůj klub? Fanoušci mohou nahrát vzkaz přes iReportéra

Fanoušci nově dostanou prostor podpořit svůj tým přes vzkazy nahrané v českotelevizní aplikaci iReportér, kde mohou zazpívat některý ze svých oblíbených chorálů či vymyslet jiný způsob, jak na dálku ukázat lásku ke svému klubu. Nejlepší z nich pak budou odměněni. Jejich video se objeví během přímého přenosu na obrazovkách ČT sport. Ostatní se pak najdou alespoň na sociálních sítích.

"Jsme rádi, že můžeme divákům nabídnout možnost, jak se stát součástí fotbalového vysílání a zároveň vyjádřit podporu svému klubu v nelehké době. Doufáme, že fanoušci budou aktivní a společně tak budeme moct sdílet radost z fotbalu aspoň takto zprostředkovaně," řekl šéf webu ČT sport, který v projektu bude mít výraznou roli, Jiří Kalemba.

Poprvé se videovzkazy objeví na obrazovkách už v úterý 26. května, kdy ČT sport odvysílá střetnutí mezi Příbramí a Baníkem Ostrava. Fanoušci vzkazy a videa mohou posílat do neděle 24. května.

Odkaz na stáhnutí aplikace (Android, iOS)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články