Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Na Slovácku se radovali z výhry nad Slavií, teď chtějí zvítězit i v boji proti koronaviru

Tuzemské fotblaové kluby se snaží bojovat s pandemií koronaviru, jak se dá. Někteří hráči jednotlivých týmů se zapojili do šití roušek, ve Slovácku ústenky pro změnu skladují a pomáhají s praním materiálů na jejich výrobu. A zároveň čekají, zda - a jestli vůbec - se sezona ještě dohraje.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v utkání proti Slavii
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Měsíc nazpět slavili v Uherském Hradišti velké vítězství nad mistrovskou Slavií, teď Slovácko pomáhá v boji proti mnohem nebezpečnějšímu protivníkovi.

Klub totiž poskytl prostory stadionu pro potřeby skupiny Dobrovolně proti koronaviru (DPK) Uherské Hradiště.

"Že poskytujeme nějaké zázemí, je jen kapka v moři. Bez všech dobrovolníků, švadlenek a řidičů bychom se vlastně ani neměli k čemu připojit," říká manažer komunikace klubu Marek Jurák.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko skladuje a pere na stadionu materiál na výrobu roušek

"Důležité bylo, abychom to dělali všichni společně a pokryli co největší množství lidí, kteří ty roušky hned teď potřebují," přidává zakladatelka skupiny DPK Květa Zpěváková.

Fotbalový trávník nyní každopádně zeje prázdnotou, hráči se připravují individuálně. Nejvyšší soutěž byla jako jedna z posledních profesionálních soutěží v Česku přerušena. Zatím pouze na neurčito.

"Myslím, že se tento rok ještě hrát bude, ale jestli se tato sezona dohraje? Věřím v to, ale uvidíme," přemýšlí obránce Patrik Šimko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články