Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Slavii půjde o hodně, ví Vrba. Hrošovský cítí pro Plzeň velkou šanci

Plzeň ztrácí na fotbalisty Slavie dva body a záložník Viktorie Patrik Hrošovský doufá, že po nedělním šlágru už bude se svými spoluhráči v tabulce právě před pražským týmem. Trenér Pavel Vrba míní, že zápas druhého kola nadstavby je důležitější pro Plzeň, protože Slavia by se v případě výhry výrazně přiblížila titulu. Podrobný textový on-line přenos z utkání Slavia - Plzeň sledujte na ctsport.cz od 18:00.

Plzeňský trenér Pavel Vrba
zdroj: AP autor: Darko Bandic

"V zápase jde o hodně. Doufám, že tomu bude odpovídat i zápas a atmosféra, která na stadionu bude určitě hodně zajímavá," řekl Vrba. "Jsme rádi, že je to takhle a ztrácíme dva body. Dá se říct, že je to šance a všechno je v našich rukách," doplnil Hrošovský.

Plzeňští úřadující mistři zahájili nadstavbovou skupinu o titul domácím vítězstvím 2:1 nad Jabloncem a využili bezbrankové remízy Slavie v Liberci. Náskok červenobílých se tak ztenčil na dva body.

Už dříve označil Vrba nedělní duel za možná klíčový v celé plzeňské sezoně. "Určitě je to důležité utkání, možná spíš pro nás, protože kdybychom prohráli, Slavia by udělala obrovský krok k titulu."

Více o současné formě Plzně v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

"Na druhou stranu nás čekají ještě tři těžké zápasy ve skupině, která jak se ukazuje, je hodně silná a může tam ztratit každé mužstvo. Z mého pohledu buďme rádi za každý bod, který v té skupině získáme," přidal Vrba.

Podle Hrošovského se v Edenu ještě o titulu nerozhodne. "Pak jsou v nadstavbě ještě další tři těžké zápasy. Může to být směrodatný zápas, ale určitě ne ještě rozhodující," konstatoval sedmadvacetiletý středopolař.

Slavia vyhrála posledních pět domácích ligových zápasů s Plzní a pokaždé bez inkasované branky. Viktorii může povzbudit, že v minulosti už důležité venkovní utkání zvládla, například v podzimní skupině Ligy mistrů zvítězila na hřišti CSKA Moskva 2:1 a přiblížila se postupu do play-off Evropské ligy.

"Jednoznačně tyto zkušenosti nepřijdou jen tak ze dne na den. Může nám to pomoct, i když víme, že poslední zápasy nám na Slavii nevyšly. Ale možná je načase to zlomit," prohlásil Hrošovský.

"Je vidět, že na některé zápasy se dokážeme připravit a zvládnout je, ale samozřejmě soupeř určitě také bude chtít vyhrát. O to víc to bude zajímavé. Já se vždycky těším na takové zápasy a vždycky je to něco výjimečného," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články