Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na první gól jsem Spartě nahrál, věděl Kaloč. Litoval neproměněných šancí

Podle ostravského fotbalisty Filipa Kaloče je po domácí prohře 0:3 se Spartou jasné, že Baník v první lize hraje o záchranu. Třiadvacetiletý záložník litoval, že domácí v zápase 23. kola udělali příliš mnoho chyb. Úvodní inkasovaný gól vzal na sebe.

Ostravští Filip Kaloč (vlevo) a Jiří Fleišman po porážce od Sparty
zdroj: ČTK / Petr Sznapka

Ostravští ze sedmi jarních utkání získali jen pět bodů. Doma prohráli potřetí za sebou a celkem už posedmé v ligové sezoně. V neúplné tabulce jsou dvanáctí. "Jsme dole, je jasné, že hrajeme o záchranu. Ale jak jsme se do toho dostali, tak se z toho zase musíme vyhrabat. Začít hrát poctivě odzadu, na nulu, a věřit, že se to zlomí," řekl Kaloč novinářům.

Svěřenci trenéra Pavla Hapala proti Spartě nezačali špatně, ale po aktivní čtvrthodině udělali dvě hrubé chyby v defenzivě a dostali se do dvoubrankové ztráty. Právě Kaloč byl u první obdržené branky, presující soupeř ho obral o míč před vlastním vápnem a Jan Kuchta v 17. minutě skóroval.

"Na první gól jsem jim nahrál, to byla moje chyba a beru to na sebe. Do utkání jsme šli s nějakým plánem, že se budeme snažit nedostat gól, ale po mé chybě dávali do prázdné branky na 1:0," mrzelo Kaloče.

"A potom se to nějak u lajny vykulilo a šli sami na branku, bylo to 2:0 ve dvacáté minutě po individuálních chybách. Přitom si myslím, že první poločas nebyl špatný, měli jsme šance, které kdybychom dohráli... S kontaktním gólem by to vypadalo třeba jinak, ale bohužel nám to tam zase nespadlo," přidal reprezentant do 21 let.

Sparta navíc hned v 51. minutě přidala třetí branku, když se podruhé trefil Tomáš Čvančara. "Chtěli jsme dát kontaktní gól, tak jsme to otevřeli, a oni nám z jednoduchých nákopů nebo odkopů chodili skoro sami. Musíme se z toho dostat sami," uvedl Kaloč.

Ostravským hráčům nepřinesly štěstí ani retro dresy. Replikami úborů SK Slezská z roku 1923 domácí uzavřeli oslavy sta let od založení klubu, jejichž stěžejní část proběhla v minulém roce. "Samozřejmě by bylo lepší takový zápas vyhrát, co na to říct. Mrzí nás to," dodal Kaloč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články