Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Letnou přijede Liberec. Prodlouží Sparta vítěznou sérii?

Po vyhecovaném šlágru v Ostravě se pražská Sparta představí v 9. kole na Letné, kam zavítá Liberec. Klub z hlavního města může v případě třetího vítězství v řadě poskočit do čela nejvyšší soutěže. Soupeř ze severu Čech bude naopak skládat reparát za nečekaný kolaps na Julisce, kde prohrál s Duklou 0:2. Sigma Olomouc se pokusí zastavit dlouhou sérii nezdarů právě s Duklou, Mladou Boleslav čeká Slovácko, Opava vyzve Teplice a Karviná se střetne s Příbramí. Textovou on-line reportáž z utkání Sparta Praha - Liberec sledujte od 18:50 na webu ctsport.cz.   

Nicolae Stanciu v utkání proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Pořád hlavně vidím, že jsme dvakrát zbytečně ztratili," připomněl kouč letenského mužstva Zdeněk Ščasný remízy s Bohemians 1905 (1:1) a Příbramí (2:2), kvůli nimž má Sparta na kontě dvacet bodů a za vedoucí dvojicí Slavia - Plzeň zaostává na třetí příčce o jeden bod.

Oproti bojovnému duelu s Baníkem očekává zkušený stratég odlišný zápas. "Ostrava hraje jednoduchý fotbal, nechci říct bez mezihry, která tam byla, ale hodně agresivní. Spoléhá se mimo jiné také na dlouhé míče, zatímco Liberec se snaží hrát už od založení útoku fotbal a je hodně nebezpečný," složil soupeři kompliment.

"Proti Ostravě jsme hráli týmově, zodpovědně, s velkým nasazením a očekával bych, že tohle zůstane, ale doufám, že k tomu teď přidáme podstatně víc fotbalovosti a kombinace," dodal Ščasný, jenž bude moci využít ve Slezsku distancovaného nejlepšího střelce Guélora Kangu.

Liberec v minulém kole padl na Julisce a v tabulce je devátý. "Jednoznačným favoritem zápasu je samozřejmě Sparta. Právě to nám ovšem může paradoxně vyhovovat, protože jsme teď měli problémy s hrou do plných. Budeme se snažit na Letné uspět. Věřím, že zvolíme takovou taktiku, která nás k tomu dovede," řekl asistent trenéra Miroslav Holeňák.

Program sobotních utkání 9. kola:

15:00 Olomouc - Dukla Praha 
17:00 Karviná - Příbram
17:00 Mladá Boleslav - Slovácko
17:00 Opava - Teplice
19:00 Sparta Praha - Liberec (on-line reportáž ctsport.cz)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články