Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na Letnou míří rozjetá Příbram, Dukla hostí Mladou Boleslav

Praha - Fotbalisté pražské Sparty budou mít šanci se alespoň na pár hodin osamostatnit v čele prvoligové tabulky před mistrovskou Plzní. Na Letné v předehrávce 6. kola nastoupí proti Příbrami, kterou vede jejich bývalý hráč a trenér František Straka. Také druhý zápas před víkendem se bude hrát v metropoli. Dukla v něm přivítá Mladou Boleslav.

Sparta uhrála v Plzni bezbrankovou remízu a zůstala o skóre druhá. V případě bodového zisku s Příbramí ale ve vedení vystřídá Viktorii. Tu čeká sobotní duel na Slovácku. "Poslední dva domácí zápasy jsme vyhráli o jeden gól a doufáme, že i do třetice před našimi fanoušky uspějeme. A potěšit je k tomu chceme i dobrou hrou," přál si kouč Pražanů Vítězslav Lavička.

Jeho protějšek Straka se na návrat na Spartu těší, ale také počítá s tím, že ho na Letné zřejmě nečeká nejvřelejší přijetí. "Vím, že to bude mít trochu horčejší příchuť. Podepsal se pod to můj krok do Slavie a s některými negativními reakcemi musím počítat. Ale to jsem si prožil, takový je život," prohlásil trenér Příbrami.

Středočeši pod ním nabrali slušnou formu, doma porazili Brno (2:1) a jasně Ostravu (4:0). Na stadionu Sparty však ze 17 ligových utkání vyhráli jen v dubnu 2012. "Připravujeme se na tento zápas tak, jako na každý jiný. V tomto se nedělají rozdíly. Po taktické i herní stránce chceme, abychom tam obstáli, a doufám, že se nám to podaří," přiblížil Straka.

Dukla sice v druhém kole deklasovala Olomouc 4:0, ale z dalších čtyř zápasů získala jen dva body. Gólově mlčí i kanonýr Pospěch, jenž po čtyřech trefách do sítě Hanáků vyšel třikrát naprázdno. "Doufám v lepší hru než v posledním domácím utkání se Slavií (0:1), kdy jsme byli málo efektivní, protože s takovým soupeřem si šancí nevytvoříte tolik, ale musí se proměňovat," nabádal kouč dejvického týmu Luboš Kozel.

Ani Mladá Boleslav nezačala nový ročník ideálně, ale v posledních zápasech se zvedla, dvakrát vyhrála a jednou remizovala. "Na Julisce očekávám vyrovnaný boj podobný našemu domácímu střetnutí s Olomoucí (2:2). Protože jsme doma už dvakrát ztratili body, potřebujeme nějaké přivézt z Prahy," upozornil trenér hostů Ladislav Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články