Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na Komličenka máme nabídku. Chystáme se na jeho odchod, zní z Boleslavi

Obrany soupeřů Mladé Boleslavi si možná budou moci oddechnout. Král střelců poslední ligové sezony Nikolaj Komličenko má nabídku na přestup a Středočeši se pomalu připravují na jeho odchod. Případná ztráta kanonýra ale nic nemění na jejich ambicích. Svěřenci kouče Jozefa Webera budou mít za cíl útočit na nejlepší šestku.

Boleslavský Nikolaj Komličenko slaví gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Připravuje se s kádrem a počítáme s ním na nedělní zápas. Stát se může leccos ze dne na den, ale nemyslím si, že by to bylo tak akutní, že by měl zítra odejít," řekl prezident klubu Josef Dufek. "Zájem tam je, ale není to tak, že by měl odejít zítra. Máme konkrétní nabídku, ale také máme konkrétní představu o jeho ceně a přes to nejede vlak," prohlásil.

"'Komli' je pro mě hráč, který je připraven do utkání. Navíc se s kabinou daleko více sžil, takže i hráči byli rádi, že se vrátil. Je tady pro mě. Vždycky, když ho ráno vidím, mám dobrou náladu," uvedl trenér Jozef Weber.

Více o nové ligové sezoně ve Fotbal fokus podcastu:

Čtyřiadvacetiletý ruský útočník nastřílel v uplynulém ročníku ve 32 ligových zápasech 29 branek, čímž vytvořil rekord samostatné soutěže. Smlouvu má do konce června 2022.

Klub se pojistil příchodem dvou ofenzivních hráčů z Karviné Lukáše Budínského a Tomáše Wágnera, kteří dohromady v minulém ročníku nastříleli 22 branek. "Víceméně se chystáme na odchod Nikolaje Komličenka, takže si myslím, že jsme přivedli správné góly, když k tomu připočtu ještě Jirku Klímu z Jihlavy," uvedl Dufek.

Cíl je šestka

Kromě zmíněné trojice přišli bývalý reprezentant Daniel Pudil, Petr Hampl, Jonas Auer a Michael Hönig. Z hostování se vrátili Jan Král a Jaroslav Diviš. Hostování se povedlo prodloužit u Pavla Buchy a Tomáše Wiesnera. Mužstvo opustili Jakub Jugas, Dominik Mašek a Tomášové Hájek a Přikryl.

Weberovi svěřenci skončili v uplynulém ročníku po 30 kolech základní části na sedmém místě. Následně vyhráli skupinu o Evropu a v rozhodujícím kvalifikačním utkání o Evropskou ligu zdolali Baník Ostrava. V novém ročníku chtějí být Středočeši v první šestce.

"Náš cíl je hrát do šestého místa. Vnitřním cílem je udržet nastavenou kvalitu hry z jarní části, kdy to lidi bavilo, bavilo to nás. Chvilku trvá, než si mančaft sedne, ale věřím, že hráči přijmou naši filozofii a povede se nám navázat hlavně na výkony z jarní části," konstatoval Weber.

V přípravě sehrál tým pět zápasů, z nichž tři vyhrál a dva prohrál. "Náročnost přípravy byla velmi důležitá, protože nás kvalitně připravila na další ročník. Doufám a věřím, že v něm budeme schopní předvádět podobné výkony jako na jaře, které nás dovedly do předkola Evropské ligy," řekl záložník Michal Hubínek.

Mladá Boleslav vyzve ve 2. předkole kazašský tým Ordabasy Šymkent, nebo gruzínské Torpedo Kutaisi. První zápas je na programu 25. července doma, odveta o týden později. "Náš velký sen by byla skupina," uvedl záložník Ladislav Takács.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články