Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Kluž vyprodáno. Chceme odložit spory, hlásí tribuna Sever

V Edenu bude podle očekávání na klíčové střetnutí vyprodáno. Odvetný zápas závěrečného 4. předkola fotbalové Ligy mistrů mezi Slavií a Kluží se ve středu odehraje před plnými ochozy. Fanoušci nicméně budou pod drobnohledem, klub je ovšem ochoten zrušit už pro tento zápas přísné rozdělení do sektorů.

Na stadionu v Edenu platí od víkendového ligového zápasu s Bohemians 1905 nová bezpečnostní opatření. Vedení klubu jimi zareagovalo na opakující se výtržnosti fanoušků, které vyvrcholily vhozením světlic do sektoru hostů při duelu s Olomoucí a následným uzavřením hlediště pro utkání s Libercem.

Diváci se od utkání s Bohemians už nemohli pohybovat po celém stadionu, ale jen ve vymezeném sektoru, do kterého mají vstupenku. Klub také vyhlásil nulovou toleranci pyrotechnice a na zápas s klokany zakázal i jakoukoli choreografii. Právě pod plachtou se při utkání s Olomoucí schovali a převlékli chuligáni, kteří naházeli světlice do sektoru hostů.

Několik desítek radikálních fanoušků ze severní tribuny, kde "sídlí" kotel, proti novým opatřením v Edenu protestuje. Na přání představitelů tribuny po zápase neproběhla tradiční děkovačka s hráči jako obvykle za bránou, ale u východní tribuny.

Sektorizace až do 10. září?

Sektorizace stadionu má trvat do 10. září, kdy bude stadion kompletně vybaven novými technologiemi a kamerovým systémem, který umožní individuální postup proti případným výtržníkům. Klub je ale připraven pod dvěma podmínkami neprůchodnost jednotlivých částí zrušit už na Kluž.

"Nabízíme vstřícné gesto těm tisícům fanoušků, kteří v sobotu fandili na tribuně sever a dalších tribunách a mají svůj klub skutečně v srdci. Jsme připraveni zrušit sektorizaci již na zápas s Kluží a umožnit plnohodnotné fandění za dvou předpokladů. Představitelé tribuny sever se pro tento zápas veřejně zaváží k nepoužívání pyrotechniky a umožní obsazení schodů stevardy, za které je klub v zápasech UEFA dlouhodobě narůstajícím způsobem finančně sankcionován," uvedl klub.

Zástupci severní tribuny tvrdí, že do "kotle" chodí tolik různých skupin a lidí, že není v jejich silách mít stoprocentní kontrolu nad všemi.

V zápase s Bohemians chtěli ukázat atmosféru bez organizované severní tribuny. "Nevyhlašujeme, že naši neaktivitu v domácích duelech nadobro rušíme, jen nabízíme odklad na zápas s Kluží podmíněný dalším jednáním a určitými zárukami. Uvědomujeme si, že zápas s Kluží je historickou chvílí. Chceme odložit spory," uvedli zástupci tribuny.

"Chceme o opatřeních jednat, ale zároveň jsme ochotni ustoupit a plně Slavii podporovat proti Kluži. V takovém případě ale požadujeme, aby se klub veřejně zavázal, že bude nadobro zrušena sektorizace, bude nám opět zpřístupněn sklad s bubny, vlajkami a aparaturou, že se zdrží osočování tribuny sever na sociálních sítích a webu a naše jednání budou napříště probíhat osobně a bude z nich pořizován veřejně dostupný zápis," dodali zástupci severní tribuny.

Slavia bude ve středeční odvetě hájit náskok 1:0 z úvodního venkovního duelu a k postupu by jí stačila i remíza. Červenobílí budou útočit na druhou účast v základní skupině Ligy mistrů a první od roku 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články