Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na jabloneckou Střelnici míří rozjetá Plzeň, ukončí Sparta střeleckou i bodovou mizérii?

Pod vedením nového trenéra Adriána Guly jsou zatím fotbalisté Plzně stoprocentně úspěšní. V rámci 23. kola se ovšem představí na stadionu třetího Jablonce, kde loni prohráli jednoznačně 0:3. Šestá Sparta naopak zahájila jaro katastrofálně a po dvou porážkách bez vstřeleného gólu nastoupí proti Zlínu, který také dvakrát za sebou nebodoval.

Viktoria zahájila éru po Pavlu Vrbovi vítězstvím 3:0 v Opavě a doma následně deklasovala poslední Příbram 4:0.

"Je podstatné, abychom na dosavadních věcech stavěli, ale nespoléhali na ně. I bez ohledu na postavení v tabulce by byl duel v Jablonci pro nás velmi podstatný. Máme velkou touhu ho zvládnout úspěšně," řekl Slovák Gula, jenž v severočeském klubu jako hráč v letech 2002 až 2004 působil pod koučem Petrem Radou.

Jablonec na jaře rovněž rozstřílel Příbram 4:0 a poté remizoval 1:1 v Ostravě. "Přijít po Pavlu Vrbovi je těžké, ale neřekl bych, že by Plzeň nějak markantně změnila styl. Oba jsou kvalitní trenéři, mají svou filozofii. Jak budou hrát oni, je jejich starost, my se soustředíme na to, abychom hráli naši hru," konstatoval s nadhledem Rada.

Dočká se Kotal premiérového vítězství?

Sparta po domácí prohře 0:2 s Libercem propustila kouče Václava Jílka a jako náhradu zvolila Václava Kotala. Jeho nepovedená premiéra však skončila nezdarem v Olomouci (0:1), což chce zkušený stratég napravit doma proti třináctému Zlínu.

"Pro nás neexistuje nic jiného než výhra. Hráči, co nastoupí, musí odevzdat maximum, abychom byli úspěšní," má jasno Kotal. "Zlín má velmi nepříjemné mužstvo, hraje hodně zezadu, ale po stranách mají nebezpečné protiútoky," dodal.

Příbram, Teplice i Opava se pokusí o zisk prvních jarních bodů

Tápající Příbram v úterý odvolala trenéra Romana Nádvorníka a tým v utkání s Mladou Boleslaví pravděpodobně povede asistent Petr Čuhel. Středočeši šestkrát za sebou prohráli a na ligové vítězství čekají už patnáct kol. Ani soupeř však nedisponuje oslnivou formou - ve druhé části ročníku ještě neskóroval, získal jeden bod a klesl na osmou pozici.

Dvanácté Teplice na jaře kousaly porážky s Olomoucí 1:3 a v Karviné 0:3, přesto vedení klubu vyjádřilo důvěru kouči Stanislavu Hejkalovi. Jeho svěřenci hostí sedmý Liberec, který je naopak po zimní pauze stoprocentní.

Předposlední Opava zkusí sérii čtyř ligových porážek přerušit doma proti Olomouci. Desátí Hanáci naopak budou usilovat o třetí vítězství v nejvyšší soutěži v řadě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články