Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Myslím, že se stále může rozvíjet, s tím jsme ho také podepsali, řekl Priske na adresu Kairinena

S jeho soutěžním debutem za klub mohli být na Spartě spokojeni. Čtyřiadvacetiletý finský záložník Kaan Kairinen pomohl Pražanům k obratu proti Mladé Boleslavi z 0:1 na vítězných 4:1 vyrovnávací trefou po šesti minutách hry a také jednou asistencí. Sparťanský trenér Brian Priske je přesvědčen, že se jeho nový svěřenec bude ještě zlepšovat. Vše podstatné z ligových trávníků přináší pořad Dohráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Kairinen před týdnem v úvodu jarní části sezony zůstal při remíze 1:1 v Olomouci jen na lavičce, proti Boleslavi už ale dostal šanci a hned v šesté minutě přízemní střelou k tyči zpoza vápna srovnal na 1:1. Diváci ho vyhlásili hráčem zápasu.

"Ideální start? Samozřejmě. Je úžasné dostat takovéhle ocenění. Doufám, že budu na téhle úrovni pokračovat. A tým samozřejmě taky, abychom vyhráli více zápasů. Je úžasné být součástí tohohle klubu," řekl Kairinen pro klubovou televizi.

Pochvaloval si, že Sparta dokázala ještě do poločasu otočit stav. "Bylo to docela těžké a také tvrdé utkání. Boleslav hrála hodně fyzicky, měla dost protiútoků. Bylo tam dost soubojů. Poměrně dobře jsme bránili naše pokutové území, naše defenzivní práce byla skvělá. Myslím, že to byl od našeho týmu velmi solidní výkon," poznamenal Kairinen.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta – Mladá Boleslav

S jeho výkonem byl spokojen i trenér Priske, který před týdnem v Olomouci ještě Kairinena nenasadil.

"Nikdo z nás neví, jak by to vypadalo před týdnem. Každopádně odehrál výborný zápas a mám z něj radost. Pomohl nám hlavně ve dvou aspektech. Je silný a zároveň klidný na míči a má konstruktivní rozehrávku. Hrál dobře jak v kombinaci se Sadílkem, tak s Pavelkou. Má také výbornou levačku a nebezpečné standardky. Musí se ale ještě zlepšit v obranné fázi a navyknout si na tvrdost české ligy. Řekl bych ale, že se adaptuje rychle," řekl na Priske.

Kairinena v minulosti vedl už v Midtjyllandu. "Myslím, že se stále může rozvíjet, s tím jsme ho také podepsali. Na Strahově na jeho rozvoji také každý den pracujeme. Trénoval jsem ho před pár lety, když byl poměrně ještě mladý, a od té doby ušel za pomocí dalších trenérů dlouhou cestu. Jeho vývoj jsem sledoval, a i proto byl v přestupovém období jedním z našich cílů. Ukázal dobrý začátek, myslím ale, že nám toho může nabídnout ještě více. Chci, aby se v některých situacích rozhodoval ještě lépe," dodal Priske.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články