Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Myslel jsem si, že můžu hrát za Real, vzpomíná dříč Breite

Teplice - Záložník Radim Breite si svoji prvoligovou příslušnost těžce odpracoval. Někdejší opora Varnsdorfu teď patří do sestavy Teplic. Nejvíc za to prý vděčí kouči Zdenko Frťalovi. To, že se Breite vrátil na Stínadla, ale zařídil nový trenér žlutomodrých - David Vavruška. "Snažím se pracovat, na hřišti dělat maximum, abych nevypadl ze sestavy. Chci, aby na stadion začali zase chodit lidi," říká Breite.

Radim Breite při natáčení pořadu Fotbal Extra
zdroj: ČT sport autor: David Kalous

Odchovanec Teplic odehrál za klub jeden poločas, ale pak si balil kufry. "Odešel jsem na hostování. Dohodli jsme se s klubem, že pro mě bude lepší, když půjdu. Česká Lípa postoupila tenkrát z divize do třetí ligy. Působil jsem tam celý rok. Důležité je hrát, než když sedíte na lavici a pak jde vaše výkonnost dolů. Je jedno, kde hrajete," myslí si Breite.

Pro hráče je podle něj nejhorší varianta, když přestane věřit a doufat, že se nikdy nepodívá do nejvyšší fotbalové soutěže. "Hrát ji chce každý. Ale věk pětadvacet, jako mám já, není na to, aby to člověk zabalil. Hrát druhou ligu není také špatné. I do druhé ligy je těžké se dostat a hrát ji pravidelně," přemýšlí.

Breite se následně dostal do Varnsdorfu a zlomový pro něj byl rok 2011, když potkal trenéra Frťalu. "Všichni jsme si mysleli, že můžeme hrát za Real Madrid a on nás vyváděl z omylu. Říkal, že hodinu a půl denně nestačí k tomu, abyste se zlepšovali. Každé volné odpoledne jsme pak s klukama trénovali a pomohlo nám to," vzpomíná.

Varnsdorf byl krok od první ligy, nakonec však vybojovaný postup vzdal. Breite však na to nečekal. "Byl jsem rozhodnutý, že potřebuji změnu. Jsem rád, že přišla tahle nabídka," tvrdí. Za vše může Vavruška. "Radima znám dlouhá léta, pozval jsem ho já. Odcházel odsud jako nosič vody a se svou pílí a pracovitostí se vypracoval až na lídra. Ocenění pro nejlepšího hráče 2. ligy na něj sedí," říká teplický kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články