Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Můžeme za to všichni, že Opava přijde o ligu, míní kapitán Hrabina

Opava už nemá po remíze 1:1 ve Zlíně šanci na záchranu. Na přelomu století tradiční účastník nejvyšší soutěže z ní po čtyřech sezonách odejde. Odchovance a kapitána Slezanů Matěje Hrabinu sestup speciálně mrzí. Dle něj si město první ligu zaslouží. V sobotu ale ani jeho asistence na udržení nestačila.

Matěj Hrabina hlídá zlínského Tomáše Poznara
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Opava získala definitivu sestupu po remíze 1:1 ve Zlíně v utkání 31. ligového kola. Hrabina, který dnes vedl tým s kapitánskou páskou, v 19. minutě připravil první gól pro Aleše Nešického, ale Tomáš Poznar v závěru srovnal. Slezané opouštějí první ligu po třech letech.

"Naše situace byla kritická, ne-li beznadějná. Chtěli jsme tento duel vyhrát pro sebe a pro lidi v Opavě, ale nepovedlo se. Je to škoda, Opava si ligu zaslouží," řekl Hrabina.

"Sestup padá na hlavu nás všech, co jsme v klubu. Jsme pod tím podepsáni všichni. Je to naše vina a může nás mrzet, že se v Opavě liga hrát nebude," doplnil opavský obránce.

Slezané v dosud odehraných 31 kolech jen třikrát vyhráli a mají nejhorší útok soutěže. "Proč jsme sestoupili? Je to směs všeho. Byla tam spousta promarněných utkání, které jsme měli dotáhnout do vítězného konce, k tomu se přidaly individuální chyby. Když někdo spadne, není to věc jednoho hráče, ale celého kolektivu," uvedl Hrabina.

Jako odchovanec klubu už zažil i sestup z druhé ligy. "Ono je to úplně jedno, z jaké soutěže jdete dolů. Tehdy jsem byl mladý, bylo mi 18 let a už je to dlouho. Teď mě to mrzí, protože vím, kolik práce dá se vrátit. Cesta nahoru není jednoduchá," upozornil Hrabina.

"Rozdíl mezi první a druhou ligou je obrovský. Je to škoda hlavně pro mladé. Po postupu před třemi lety jsme měli dobrý kádr a mrzí nás, že to zašlo tak daleko, až jsme spadli," litoval opavský rodák.

Slezský klub v tomto týdnu odvolal z pozice sportovního manažera Pavla Zavadila a Jaroslav Rovňan skončil jako výkonný ředitel. "Vnímali jsme to, víme, co se dělo. Ale nechtěli jsme se tím před zápasem zabývat," řekl Hrabina, který v této sezoně nastoupil do 21 ligových utkání a v nejvyšší soutěži ještě neskóroval.

V létě mu v Opavě končí smlouva, ale další směřování kariéry zatím nechtěl řešit. "Tohle bych zatím nerozváděl. Jsou tři kola do konce, pak se uvidí," dodal Hrabina.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články