Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Musíme si sami sobě potvrdit, že jsme nejlepší, říká slávista Stanciu po vysoké výhře

Záložník Nicolae Stanciu si pochvaluje, že se fotbalisté pražské Slavie i on sám dostávají do dobré formy. Vršovický obhájce titulu v 15. kole první ligy doma rozdrtil Jablonec 5:0 a zvýšil náskok v čele tabulky na tři body. Podle Stanciua si červenobílí především sami sobě chtějí dokázat, že jsou nadále nejlepším týmem v soutěži.

Zatímco ještě po 12. kole ztráceli slávisté na první místo čtyři body, po polovině třicetikolové základní části nejvyšší soutěže už vedou tabulku s tříbodovým náskokem. "Podařilo se nám zůstat pospolu, protože se zvenčí o týmu hodně mluvilo. Ne uvnitř týmu, ale ostatní lidé říkali, že Slavia už není to, co bývala, že není tak silná. Musíme si zaprvé sami sobě potvrdit, že jsme pořád šampioni, že jsme pořád nejlepší tým v lize," řekl pro klubovou televizi Stanciu.

"Myslím, že v posledním zápase jsme to ukázali a teď se už jen musíme zlepšovat a nepolevit ve svých výkonech. Musíme prostě takhle pokračovat," doplnil osmadvacetiletý rumunský reprezentační středopolař.

Byl rád, že slávisté využili klopýtnutí Plzně a Sparty v tomto kole, postavení v tabulce ale zatím nepřeceňuje. "Je to dobré, pro nás je to důležitý krok. Ale musíme to brát zápas od zápasu. Ještě je příliš brzo o čemkoliv mluvit, protože zbývá ještě hodně zápasů. Nemyslíme na tabulku, bereme každé utkání jednotlivě tak, jak přijde," prohlásil Stanciu.

Jeho celek se vysokou výhrou ideálně naladil na čtvrteční možná klíčový zápas v boji o postup ze skupiny Evropské konferenční ligy doma proti Feyenoordu Rotterdam. "Teď myslíme na Feyenoord, to je zase jiná soutěž, jiný styl hry, hodně dobrý tým. Jsou třetí v nizozemské lize. Soustředíme se na tenhle zápas a pak budeme myslet na Teplice," poznamenal Stanciu.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský jej označil za nejlepšího hráče dnešního utkání. Stanciu se povedenými dlouhými pasy podílel na dvou brankách v prvním poločase. "Jsem rád, že jsem pomohl týmu. Snažím se o to každý zápas. Cítím se dobře, v dobré formě," pochvaloval si Stanciu.

"Jsem rád, že jsem mohl nahrát na gól Kuchtičovi (Kuchtovi), který si to před zakončením skvěle zpracoval. Ale nezáleží na tom, kdo přihrává nebo dává góly. Důležité je takhle pokračovat, hrát jako tým a zůstat na prvním místě tabulky," doplnil Stanciu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články