Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Musíme se naučit hrát v době pomatouškovské, řekl Csaplár po výhře nad Olomoucí

Odchod klíčového hráče Jana Matouška sám posvětil, nyní musí trenér Příbrami Josef Csaplár najít náhradu. A možná že ji už našel. Dobrými výkony si říká o pozornost Ghaňan Emmanuel Antwi, který by mohl mezeru po spoluhráči zacelit. V utkání proti Olomouci nahrál na jediný gól utkání, který vstřelil Miroslav Slepička.

Fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Pan (prezident klubu Jaroslav) Starka za mnou přišel, že Slavia chce Matouška už teď a nechal na mě rozhodnutí. Kdybych řekl ne, tak neodešel. Po rozhovorech jsem řekl, ať odejde. Byly to lidské a sportovní důvody. Snad mě kvůli tomu tady lidé neukamenují," řekl Csaplár po výhře 1:0 nad Olomoucí.

Během reprezentační pauzy musel na odchod Matouška do Slavie reagovat. Přivedl nové hráče a učí tým hrát bez opory, která se v úvodních sedmi kolech podepsala pod sedm branek. "Byl u 70 nebo 80 procent našich šancí, my ho tu měli hrozně rádi. Je to super kluk, teď dřel na maturitu, nehrál si na hvězdu. U něj vše sedlo, on tvrdě pracoval. A teď nám chybí a musíme se naučit hrát v době pomatouškovské. Proto je důležitá výhra nad Olomoucí," uvedl Csaplár.

Největší Matouškovou zbraní byla rychlost, ale Csaplár věří, že další hráči ji nahradí. "Třeba Antwi ukázal, že jsme na rychlosti nic neztratili, a když se přidal Mingazov, tak jsme na ní možná získali," prohlásil Csaplár. "Antwi pro nás bude nový Matoušek. Teď připravil gól, na Spartě dal gól. Je to pracovitý kluk, zajímavý, má úžasné přednosti. Je to zajímavý typ hráče," řekl Csaplár.

Věří, že jím vedená akademie Příbrami má v zásobě další velké talenty podobné úrovně jako Matoušek. "Panu Starkovi jsem říkal, že tam vidím další dva padesátimilionové hráče. Ale jména neřeknu, protože by jim to jen ublížilo a vytvářel bych na ně tlak," dodal Csaplár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články