Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Moravské týmy lovily v zahraničí. Slovácko má náhradu za Trmala, Sigma chorvatského útočníka

Fotbalové Slovácko našlo náhradu za Matouše Trmala, jenž zamířil do portugalského celku Vitória Guimaraes. Klub z Uherského Hradiště získal osmadvacetiletého slovenského brankáře Pavola Bajzu, který má zkušenosti ze čtyř zahraničních lig. Smlouvu podepsal na tři roky. Olomouc pak posílil útočník Dominik Radič. Čtyřiadvacetiletý Chorvat přišel do Sigmy po vypršení smlouvy ve slovinském Rudaru Velenje a podepsal dvouletý kontrakt.

Slovácko podepsalo s brankářem Pavolem Bajzou
zdroj: fcslovacko.cz

"Po odchodu Matouše Trmala jsme si byli vědomi, že musíme vyřešit post gólmana. Jsme rádi, že jsme se dohodli a můžeme představit hráče, který má zajímavé zkušenosti a společně s Víťou Nemravou by měl vytvořit kvalitní gólmanskou dvojici," řekl manažer týmu Veliče Šumulikoski.

Bajza začínal s dospělým fotbalem ve slovenské Dubnici, odkud v létě 2012 přestoupil do italské Parmy. Oblékal i dres slovinského celku NK Zavrč, dánského Vejle a kyperského Olympiakosu Nikósie. Za slovenskou mládežnickou reprezentaci do 21 let odchytal 11 zápasů.

"Na angažmá ve Slovácku se těším. Beru to jako výzvu. Česká liga je kvalitní a mým cílem je klubu pomoci k co možná nejlepším výsledkům. Měl jsem několik dalších nabídek, ale když se ozvalo Slovácko, tak to šlo velmi rychle a na všem jsme se domluvili. Slovácko má navíc pěkný stadion a těším se rovněž na fanoušky," uvedl Bajza.

Olomouc potřebovala rozšířit konkurenci v ofenzivě

Radič v minulé sezoně slovinské ligy ve 29 utkáních zaznamenal pět gólů a čtyři asistence a s Velenje sestoupil do druhé ligy. V Chorvatsku ofenzivní univerzál hrával za Inter Zaprešič nebo Slaven Belupo.

"Dominika jsme sledovali dlouhou dobu. Věřím, že je to typ útočníka, kterého hledáme. Umí dát góly a obejít hráče jeden na jednoho. Je to zajímavý hráč," řekl olomoucký trenér Radoslav Látal.

"Jsem šťastný, že jsem přestoupil do takového klubu, jako je Sigma. O Sigmě vím, že je to tradiční klub, a to se mi líbí. Sleduji většinu evropských soutěží. Českou ligu samozřejmě také, znám ji i z vyprávění od svých bývalých spoluhráčů, kteří šli hrát do České republiky," doplnil Radič, jenž už má za sebou první trénink v novém angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články