Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Moravské derby o záchranu rozhodl Juroška, Brno kleslo na dno tabulky

Velmi důležité vítězství si ve 24. kole nejvyšší soutěže připsali fotbalisté Slovácka. Před vlastními příznivci totiž porazili Brno 1:0 a odskočili pásmu sestupu na rozdíl dvou bodů. Aktuálně jsou dvanáctí, Zbrojovka nedala už 490 minut branku a patří jí poslední místo. Jediný gól vstřelil v 58. minutě Jan Juroška. 

Utkání Slovácko - Brno
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Důležitý záchranářský souboj provázela oboustranná nervozita se snahou neudělat zbytečnou chybu. Opatrnost se odrážela hlavně při zakládání útočných akcí. Brňané s výjimkou úvodní čtvrthodiny pouze nakopávali míče na polovinu soupeře.

Dostat se do šance se jim za první poločas podařilo jen dvakrát. V 10. minutě po trestném kopu Kryštůfka stačil vytáhnout Škodovu střelu pod břevno brankář Heča. Druhou příležitost promarnil ve 33. minutě Bazeljuk, který z bezprostřední blízkosti neprotlačil míč do sítě.

Slovácko kombinovalo přesněji. Většinu akcí vedl po pravé straně aktivní Navrátil. V 17. minutě vyzkoušel brankáře Melichárka střelou z hranice trestného území Daníček. O šest minut později trefil Sadílek jen hostující zadáky. V závěru poločasu domácí Petr mířil nad branku a Juroškovu ránu Melichárek vyrazil.

Pasivní výkon Zbrojovky se pokusil trenér Pivarník rozhýbat poločasovým střídáním, když místo nevýrazného Bazeljuka nasadil na hrot Zikla. Útočná aktivita se díky tomu zvýšila, a právě po akci Zikla mohl skórovat z vyložené šance zkušený Juhar, jenže přízemním pokusem těsně minul branku.

Slovácko naopak z následného protiútoku trestalo. Po pravé straně prošel Juroška, který přesnou střelou k tyči vstřelil úvodní a nakonec rozhodující gól. "Bylo důležité, že mi to tam konečně padlo a odskočili jsme Brnu. Asi by mě spoluhráči zabili, kdybych to neproměnil. Byla to už moje třetí nebo čtvrtá šance. Předcházející jsem neproměnil," řekl Juroška.

I když se Brňané snažili ofenzivní hrou o zvrat, v koncovce se přes pozornou obranu domácích v čele s brankářem Hečou neprosadili a potvrdili svou nemohoucnost. V závěru se zapojoval do útočných akcí i hostující brankář Melichárek, ale ani on prohře nezabránil. Zmar celku z moravské metropole dokumentovala v poslední minutě střela Pilíka z trestného kopu, která jen těsně minula prostor mezi tyčemi.

24. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 58. Juroška. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Arnošt. ŽK: Juroška - Vraštil, Polák. Diváci: 5048.

Slovácko: Heča - Juroška, Krejčí, Břečka, Divíšek - Daníček - Navrátil (83. Šimko), Havlík, Sadílek, Petr (61. Rezek) - Zajíc (78. Kubala). Trenér: Kordula.

Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Sukup - Acosta, Polák (70. Ashiru), Sedlák, Juhar (71. Pilík)- Škoda - Bazeljuk (46. Zikl). Trenér: Pivarník.

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Dosáhli jsme na extra důležité vítězství. Mám šťastné pocity. Do našeho gólu zápas probíhal tak, jak jsme očekávali. Drželi jsme míč a Brno čekalo na protiútoky nebo na standardní situaci, ze které by nás mohlo potrestat. Nebyli jsme tak konstruktivní, abychom si vytvořili větší šance. Jsem rád, že nám to tam po jedné příležitosti spadlo. Závěr utkání bych si představoval dohrát s větší kvalitou a sebevědomím. S tím nejsem spokojen. Tak se nemůžeme prezentovat. Musíme zlepšit kvalitu na míči tak, abychom byli v kombinaci a drželi míč. Vím, co klukům asi běželo hlavou. Ale zápas odbojovali a odpracovali tak, jak se má."

Roman Pivarník (trenér Brna): "Z obou stran bylo utkání hodně bojovné s mnoha nepřesnostmi. Po naší hrubé chybě jsme dostali gól. Hráči selhali v koncovce, nedali jsme gól. Zklamán jsem tím, že jsme ani netrefili branku. To, co neproměnili Juhar a Škoda, bylo trestuhodné. V naší situaci na nás nemá vliv, zda jsme poslední nebo předposlední. Fotbal se hraje na góly. Pokud zahodíme takové šance, tak si nezasloužíme vyhrát. Slovácko bylo silnější na míči. Je čím dál těžší se zvednout. Pět zápasů jsme nedali gól. Šance máme, ale bez gólů se nedá hrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články