Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Momenty derby: Souboj střelců vyzněl jasně ve prospěch Lafaty

Praha – Víkendové 282. derby pražských "S" nenabídlo jako již tradičně zrovna atraktivní podívanou, přesto nebyla o zajímavé momenty nouze. Zásadním rozdílem mezi oběma celky se při vítězství hostující Sparty 2:0 ukázala být forma elitních střelců – zatímco slávista Milan Škoda své dvě obrovské šance neproměnil, David Lafata na druhé straně z podobných situací vytěžil dvě branky, a mohl si tak "dovolit" i neproměnit penaltu. Podívejte se znovu na výběr nejzajímavějších momentů utkání.

Ilustrační foto

Jediné větší vzrušení v jinak nudné první půli přinesla ruka slávisty Milana Černého ve vlastním vápně, sudí Paták však měl zakrytý výhled a asistent mu v této situaci nepomohl.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Neodpískaná ruka Milana Černého (38. min.)

Domácí mohli jít hned zkraje druhého poločasu do vedení, když stoper Brabec podcenil centr z pravé strany a slávista Škoda hlavičkoval úplně osamocen, velmi dobrým zákrokem se však prezentoval gólman Bičík.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Škodovu hlavičku vytáhl nad břevno Bičík (47. min.)

A tak udeřilo na druhé straně. V souboji kapitánů neuhlídal Latka kanonýra Lafatu a ten hlavou o tyč otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Slavia - Sparta: Lafata - 0:1 (53. min.)

O pět minut později zbytečně ztratil míč Vukadinovič a v pokračující akci zahrál v pokutovém území rukou. Tentokrát už se penalta pískala, jindy neomylný Lafata však nyní trefil jen břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Sparťan Lafata neproměnil penaltu (58. min.)

Škoda se v zápase prezentoval jako lepší nahrávač než střelec, po jeho skvělé práci se před Bičíkem objevil osamocený Zmrhal, jeho střelu na přední tyč ale sparťanský gólman dokázal vykopnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Zmrhal ztroskotal na Bičíkovi (70. min.)

A tak to vzal Škoda opět na sebe, podruhé v utkání hlavičkoval úplně sám před brankou, tentokrát se však pro změnu mezi tři tyče vůbec netrefil.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Škoda ve stoprocentní šanci netrefil branku (74. min.)

V době vrcholícího tlaku zbrzdili červenobílé vlastní fanoušci, kvůli odpálené dýmovnici bylo utkání na několik minut přerušeno.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment derby: Dýmovnice slávistů přerušila utkání (75. min.)

Domácí už se zpět do tempa nedostali, naopak Sparta definitivně rozhodla v 80. minutě, když zblokovanou střelu Krejčího dorazil z bezprostřední blízkosti do branky Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Slavia - Sparta: Lafata - 0:2 (80. min.)
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články