Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Momenty 13. kola: Hrubky nováčků i Grigara a sparťanská agrese

Praha - Uplynulý víkend v nejvyšší české fotbalové soutěži nepřinesl pozoruhodné momenty pouze v utkání Plzně se Spartou. K vidění byly krásné góly, pohledné, ale i nekvalitní zápasy a často spousta hrubek. O ty se postarali především nováčci Synot ligy, ale i její stálice, jako například brankář Grigar. Důležité branky v závěrech zápasů přinesli také hráči, od nichž se právě střelba gólů očekává. Podívejte se na vybrané momenty Synot ligy, které vám mohly uniknout.

Roman Bednář v utkání proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Plzeň poprvé za poslední čtyři sezony nehraje základní skupinu evropských pohárů. A její touha po úspěchu i větší energie v domácí soutěži je znát. Vše, co si Viktoria před utkáním se Spartou vytyčila – důrazně napadat, hrát přímočaře a jít do efektivních protiútoků -, to také splnila. Letenští na Západočechy nedokázali najít jakýkoliv účinný recept. Ani jednou nevystřelili na bránu a po zásluze prohráli 0:2. Sparta vzájemný duel prohrála poprvé za poslední dva roky a její hráči prohru nenesli vůbec dobře, což se viditelně projevilo v závěru zápasu. Nejdříve Bednář zbytečně zajel do Kozáčika a nedlouho nato Matějovský na polovině hřiště cynicky zastavil Tecla v samostatném úniku na Bičíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Sparťanský zmar a agrese proti Plzni

Slávistická série bez výhry trvala neuvěřitelně dlouho. Sešívaní nezískali tři body od druhé poloviny srpna, kdy v Edenu porazili Plzeň. Po skvělém startu se trápili i její hlavní střelci. Milan Škoda od září nevstřelil jedinou branku, stejně jako Bekim Balaj, jenž mezitím mimo sešívaný dres zažil dvě velmi odlišné zkušenosti. Nejdříve rozhodl o výhře Albánie v Portugalsku, poté si prošel hrůzu nahánějícími okamžiky při neslavném utkání v Srbsku. Nyní byl mladý albánský útočník znovu v euforii. Nedlouho před koncem utkání s Příbramí přišel na hřiště za nerozhodného stavu 2:2, tři minuty poté si našel místo ve vápně a usměrnil centr Boudjemaa do sítě. A Slavia tak konečně mohla v Edenu zase slavit vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Balaj tři minuty po nástupu na hřiště rozhodl zápas s Příbramí

Libor Došek je pro ofenzivu Slovácka nepostradatelným článkem. Ani v jednom utkání, kdy se vytáhlý útočník gólově prosadil, Jihomoravané neprohráli. Co víc, jen jednou přitom Slovácko ztratilo body, a to ještě Došek zachraňoval v závěru zápasu v Českých Budějovicích remízu. Nyní se po jednozápasovém distanci Došek vrátil do sestavy, a to ještě proti "své" Zbrojovce Brno, kde s fotbalem v pěti letech začínal. Slovácko přitom po čtyřech zápasech bez výhry nutně potřebovalo vyhrát. Tím spíš, že se mu z hřišť soupeřů ještě nepodařilo přivézt tři body. Nepohledný zápas spěl do bezgólového vyústění, když se čtvrt hodiny před koncem zjevil ve vápně právě Došek a po Hlúpikově sklepnutí se z první nemýlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Došek znovu přinesl Slovácku výhru a potopil rodnou Zbrojovku

Hradec na rozdíl od začátku sezony nemá problém se střílením branek – v posledních třech zápasech se trefil pětkrát, tedy vícekrát než v předchozích deseti utkáních. Potíže však nyní Východočeši řeší na opačném konci hřiště, v uplynulých třech zápasech totiž inkasovali hned devětkrát. Defenzivní nejistoty Východočechů využil i Baník, který se díky výhře 2:1 usadil na vynikajícím čtvrtém místě. Mladý záložník Daniel Holzer, jenž se postaral o oba ostravské góly, přitom prokázal výborný cit pro výběr místa. Dvakrát našel velké mezery za obrannou linií hostí a v obou případech nedisciplinovanost Hradce nekompromisně potrestal přesnými zásahy za brankáře Koubka.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Holzer při svých dvou trefách těžil z výborného výběru místa

Poslední čtyři zápasy přinesly Jihlavě hned deset bodů. Díky těm posledním třem, které si odvezla z Teplic, se konečně vymanila ze sestupového pásma a může i pomýšlet na rychlý vzestup ve vyrovnané tabulce. K nečekané výhře na severu Čech dopomohla Vysočině další chyba teplického gólmana Grigara. Ten svému týmu přitížil i v předchozím utkání v Jablonci, kdy hned tři góly šly i na vrub brankáře žlutomodrých. Bývalý sparťan přesto znovu dostal od trenéra Ščasného důvěru a vyrovnané utkání plné gólů dlouho zvládal v poklidu. Jenže v závěru zápasu si Grigar neporadil se zpětnou přihrávkou, Mešanovič mu dokázal vypíchnout míč a rozhodnout o vítězství Jihlavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Další Grigarův kiks

Nováčci Synot ligy jako by se tento víkend přímo předháněli v počtu defenzivních hrubek. Jestliže hradecká obrana v utkání proti Baníku působila často nesoustředěně, její českobudějovičtí kolegové dovedli defenzivní zmar do dokonalosti. Hned v první minutě v utkání na Julisce si Klesa neporadil s jednoduchou zpětnou přihrávkou a daroval Dukle rohový kop. A při bránění této standardní situace nechala českobudějovická obrana moře prostoru pro volné náběhy domácích hráčů. Jean-David Beauguel se v posledních kolech rozstřílel a v 52. vteřině se ve velmi jednoduché situaci postaral již o svůj sedmý gól v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 13. kola: Nesoustředěnost obrany Českých Budějovic
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články