Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Momenty 10. kola: Kuriózní vlastňák, nádherný lob i útočník na stoperu

Praha - 10. kolo Synot ligy nepřineslo jen porážky a výhry, ale také řadu krásných momentů a zajímavých situací. Nádherný gólový lob předvedl v zápase proti Slovácku ostravský Francis Narh, kuriózní vlastní gól si dalo Brno a to zdaleka nebylo vše. Podívejte se na vybrané momenty Synot ligy, které vám mohly uniknout.

Brněnský Václav Hladký
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Zbrojovce se v Mladé Boleslavi vůbec nedařilo, už po pětašedesáti minutách prohrávala 1:4, nejhorší ale mělo teprve přijít. Hodně levný pátý gól si totiž Zbrojováci vstřelili sami, když Košťálovu malou domů nezpracoval brankář Václav Hladký a míč doskákal až do brněnské sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Gólová malá domů Zbrojovky

Matúš Mikuš v zápase s Budějovicemi už pomalu zvedal ruce nad hlavu. Po samostatném úniku prostřelil brankáře Křížka a míč mířil do opuštěné branky. Jenže bohužel pro útočníka Bohemians míč nabral rotaci, před brankovou čárou se skoro zastavil a do bezpečí ho tak stačil na poslední chvíli odklidit stoper Jihočechů Lengyel.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Mikuš se nakonec z branky radovat nemohl

Děravou obranu Českých Budějovic se trenér Luboš Urban pokusil zalátat přesunutím útočníka Richarda Kaloda do stoperské dvojice. Riskantní tah se ale budějovickému kouči příliš nevyplatil. Kalod v 65. minutě utkání s Bohemians 1905 nešikovně fauloval v pokutovém území a zavinil pokutový kop.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Útočník Kalod se na stoperu nepředvedl

Baník letos moc branek nedává, ale jak praví otřepané pořekadlo: "když už, tak to stojí za to." Nádherný lob předvedl proti Slovácku ghanský útočník Francis Narh.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Narh se trefil překrásným lobem

"Tomáš Rada je viníkem tohoto zápasu," měl jasno trenér Slovácka Svatopluk Habanec, kdo nese vinu za prohru 1:2 s Baníkem. Stoper Slovácka viděl v 59. minutě utkání druhou žlutou kartu za úder loktem do obličeje a musel ze hřiště. Přitom Rada mohl být rád, že v zápase vydržel tak dlouho, dva nebezpečné údery loktem do obličeje totiž předvedl už v předchozím průběhu duelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Rada se oháněl lokty a viděl červenou

Sparta se proti Liberci trápila. Jedinou branku utkání vstřelila z pokutového kopu, kterou rozhodčí nařídil za ruku Lukáše Pokorného. Podle komise rozhodčích se však penalta kopat neměla.

"V komisi rozhodčích panuje většinová, ale ne zcela jednoznačná shoda, že se pokutový kop v utkání Sparta – Liberec pískat neměl. Přestože šlo o poměrně nepřehlednou situaci, liberecký hráč Pokorný si ruku nastřelil sám při odkopu míče, což se za přestupek podle současného výkladu pravidel nepovažuje a hra měla pokračovat," psalo se v oficiálním vyjádření.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Pokorný zavinil penaltu, která být neměla

O překrásný fotbalový moment se v duelu s Teplicemi postaral Tomáš Hořava. Záložník Plzně se na hřiště dostal sice až v 79. minutě utkání, i tak ale dokázal předvést, co se v něm ukrývá. Jeho precizní dalekonosná rána ale naneštěstí pro Hořavu i s přispěním zákroku brankáře Grigara skončila jen na břevně.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 10. kola: Hořavova dělovka skončila jen na břevně
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články