Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladou Boleslav neuznaný gól se Slavií rozlítil. Na druhé straně by platil, rýpl si Karafiát

Pokud by šla Mladá Boleslav do vedení, mohl to být jiný příběh, ovšem nestalo se. Fotbalisty Mladé Boleslavi rozzlobilo, že sudí Miroslav Zelinka v utkání 4. ligového kola proti Slavii po zásahu videorozhodčího odvolal za stavu 0:0 gól domácího křídelníka Jiřího Skaláka. Pražané v dalším průběhu zápasu potvrdili roli favorita a zvítězili 2:0.

Ondřej Karafiát v souboji s Ubongem Ekpaiem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Skalák v 19. minutě po dlouhém pasu za obranu v souboji postrčil bránícího zadáka Oscara a poté přehodil brankáře Ondřeje Koláře. Zelinka nejprve gól uznal, ale po zásahu videorozhodčího Pavla Fraňka a přezkoumání situace u monitoru usoudil, že šlo o faul.

"Nedivím se divákům, že bylo hodně nevole. Byla tam hra tělem. Hlavní rozhodčí byl nedaleko od té situace a gól uznal. Když budeme zkoumat každou situaci, vždy si něco najdete. Trend by měl být takový, jako byl na Euru, že takové souboje se nepískají," řekl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

"Já to viděl asi tak, že kdyby to bylo na druhé straně, gól by normálně platil. Víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," doplnil obránce Karafiát, který v Mladé Boleslavi hostuje ze Slavie, kde se zatím neprosadil.

Pražané byli rádi, že Zelinka gól odvolal. "Oddechli jsme si. Nemyslel jsem si, že by to byl faul. Šel jsem na půlku, že prohráváme. Nakonec nám rozhodčí pomohl, asi to tedy byl faul na Oskyho," uvedl slávistický útočník Jan Kuchta, který v 36. minutě otevřel skóre.

"Oddychli jsme si. Boleslav by vedla 1:0 a tady je to těžký zápas, zvlášť na začátku ligy. Domácí mají spoustu dobrých hráčů, kteří prošli Slavií a tak dál. Vysoký Škoďák (Škoda) a další spousta kvalitních hráčů i na lavici, třeba Matějovský. Vždy je těžké zápasy v lize otáčet, zvlášť ty venkovní. Bylo by to pro nás o to horší," poznamenal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články