Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav zostudila Liberec, Řezníček zachránil Brnu remízu v Teplicích. Bohemians už jsou čtvrtí

Mladá Boleslav v souboji sousedů ze středu tabulky rozdrtila Liberec 4:0, Středočeši rozhodli třemi góly v úvodních 19 minutách. Teplice remizovaly 1:1 s Brnem a ani v premiéře pod novým koučem Zdenkem Frťalou neukončily čekání na první jarní výhru. Bohemians 1905 zvítězili doma nad posledními Pardubicemi 2:0 a posunuli se na čtvrté místo před Slovácko, které má ale odložené utkání v Jablonci k dobru.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Mladá Boleslav začala aktivně a už ve čtvrté minutě otevřela skóre. Po Matějovského centru z rohu vyhrál hlavičkový souboj Kubista a Jawo pohotově obloukem na dlouhou nohu otevřel skóre. 

Liberečtí vůbec nestíhali a po sedmi minutách inkasovali podruhé. Faul hostů před vápnem potrestal z přímého kopu přesnou střelou k tyči Ladra.

Ve 13. minutě měl první velkou šanci Slovan, Ghaliho pohotový volej ale reflexivně vytáhl gólman Šeda. O šest minut později si na Matějovského centr naběhl Jawo a poprvé v české lize skóroval dvakrát v jednom utkání.

Ještě před přestávkou přišli Severočeši o zraněného stopera Prebsla. Mladoboleslavští naposledy v lize odehráli lepší první půli v květnu 2019, kdy vedli o pauze v Teplicích 6:0.

Liberečtí po přestávce dvakrát vystřídali a na trávník se dostali útočníci Kozák s Olatunjim. Na zdramatizování zápasu ale hosté neměli.

V 64. minutě Fulnek přízemní střelou nepřekonal Vliegena, ale za další dvě minuty už mohl slavit poté, co se prosadil z hranice vápna povedenou technickou ranou k zadní tyči.

Snížit mohl střídající Mészáros, Šedu však nepřekonal, Olatunjiho trefa z 87. minuty neplatila kvůli ofsajdu.

Mladoboleslavští vyhráli i druhý vzájemný duel v sezoně nejvyšší soutěže, Liberec z posledních pěti kol získal jediný bod.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 4:0 (3:0)

Branky: 4. a 19. Jawo, 7. Ladra, 66. Fulnek. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Pečenka - Berka (video). ŽK: Kubista - Ndefe. Diváci: 1291.

M. Boleslav: Šeda - Kubista, Karafiát, Suchý - Ekpai (69. Tomič), Dancák, Matějovský (83. Donát), Fulnek - Kušej (83. Skalák), Ladra - Jawo (74. Škoda). Trenér: Hoftych.

Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl (45. Varfolomejev), Purzitidis - Ndefe, Doumbia (68. Mészáros), Valenta (80. Polyák), Preisler - Ghali (46. Kozák), Tupta - Rondič (46. Olatunji). Trenér: Kopecký.

V teplické sestavě chyběli nejlepší střelci týmu Žák s vykartovaným Gningem a domácí nebyli v první půli směrem dopředu vůbec nebezpeční.

V 18. minutě se připomněl bývalý hráč Teplic Řezníček, jehož vychytal v souboji kapitánů dobře postavený Grigar.

Na Stínadlech se tak čekalo na gól až do 53. minuty. Pleštil přetlačil v souboji Granečného a sám před Berkovcem chytře přehodil padajícího gólmana.

"Skláře" vstřelená branka povzbudila k další aktivitě, Kučera ale z dobré pozice hlavou minul. V ještě větší šanci selhal na druhé straně Texl, jenž po rohovém kopu zblízka trestuhodně přestřelil.

Teplice jinak soupeře do vážnější šance nepouštěly, až minutu po konci tříminutového nastavení stáhl Chaloupek ve vápně Pachlopníka.

Sudí Szikszay po dlouhé konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Řezníček. Nejlepší střelec soutěže se trefil ve čtvrtém kole za sebou.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 53. Pleštil - 90.+6 Řezníček z pen. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Matoušek - Orel (video). ŽK: Sy, Grigar - Hlavica. Diváci: 2561.

Teplice: Grigar - Urbanec, Chaloupek, Mičevič, Hybš - Jukl, Mareček - Pleštil (75. Sy), Kučera (89. Trubač), Radosta - Vachoušek (90.+3 Žák). Trenér: Frťala.

Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Tijani, Granečný - Texl, Blecha (67. Rogožan) - Falta, Ševčík (67. Pachlopník), Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Pardubicím nevyšel návrat do Ďolíčku, kde do konce podzimu měly dvě a půl sezony domácí azyl, a ani ve druhém vzájemném zápase v sezoně neskórovaly.

Už ve druhé minutě si pardubický Pikul naběhl za domácí obranu, ale tváří v tvář brankáře Jedličku nepřekonal, z následné dorážky Janošek přestřelil.

Poté se delší dobu hrál vyrovnaný a bojovný fotbal bez větších šancí. Až v závěru první půle Bohemians dostali soupeře pod tlak a ve 37. minutě otevřeli skóre.

Beran po závaru v šestnáctce přihrál Hálovi, který se trefil přízemní střelou k tyči. Třicetiletý záložník dal za "Klokany" premiérový ligový gól od letního příchodu z Olomouce.

V nastaveném čase úvodního poločasu mohl Drchal přidat pojistku, ale brankář Nita jeho hlavičku vyrazil. Rumunský gólman se blýskl krátce po změně stran proti Prekopově ráně.

Slovenský útočník byl ve vzájemném souboji úspěšnější v 61. minutě, kdy po Dostálově centru ve vzdušném souboji Nitu přeskočil a hlavou zvýšil.

Pardubičtí se pak trochu více dostali do hry, jenže nejlepší týmový střelec Janošek nevyzrál na Jedličku a domácí brankář v 77. minutě zblízka vychytal i střídajícího Krobota.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:0 (1:0)

Branky: 37. Hála, 61. Prekop. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Hurych - Petřík (video). ŽK: Vondra, Prekop, Köstl - Krobot. Diváci: 4579.

Bohemians: Jedlička - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Beran (90.+2 Novák), Dostál - Prekop (79. Mužík), Hála (83. Nový) - Drchal (83. Necid). Trenér: Veselý.

Pardubice: Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek (64. Darmovzal) - Kostka (46. Sychra), Janošek, Hlavatý (84. Šimek), Pikul (46. Helešic) - Černý (64. Krobot). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články