Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Mladá Boleslav ukončila sérii bez vítězství, Brno skolil i Mingazov

Mladá Boleslav - Trápení mladoboleslavských fotbalistů z úvodu nejvyšší soutěže se částečně zlomilo proti Brnu. Ambiciózní celek totiž poprvé vyhrál, v "záchranářském" souboji porazil moravského soupeře 3:0. Do střelecké listiny se mimo jiné zapsal i Ruslan Mingazov, čerstvá posila ze Slavie. Další branky přidali Tomáš Přikryl a Jan Chramosta.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Brnu
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Trenér domácích Dušan Uhrin mladší nasadil do základní sestavy všechny tři posily, které středočeský klub získal během reprezentační pauzy - stopera Chaluše, záložníka Hubínka a křídelníka Mingazova. Také Brno postavilo novou tvář Juhara a kvůli několika absencím v sestavě hrálo s pěti obránci.

Mladé Boleslavi se proti hostujícímu obrannému valu zpočátku nedařilo a první šanci viděli diváci až ve 27. minutě, kdy po Fleišmanově centru vyškrábl hlavičku Matějovského brankář Melichárek. O sedm minut později mohla jít naopak do vedení Zbrojovka - Pilík postupoval sám na gólmana Vejmolu, jenže selhal a zamířil nad.

Utkání jinak provázela řada nepřesností a bylo znát, že hrají týmy ze dna tabulky. Fotbalovou šeď první půle osvítila až parádní akce z 39. minuty. Pauschek se v rohu pokutového území zbavil obránce, nahrál před branku a Přikryl elegantní patičkou otevřel skóre.

Mužstvo z města automobilů vstoupilo aktivně i do druhé půle a vidět byla zejména nová posila Mingazov. Hned ve 46. minutě se od křídelníka, který v Boleslavi hostuje ze Slavie, odrazil balon těsně mimo tyč. Chvíli nato záložník z Turkmenistánu střílel nad branku.

Mingazov se nicméně dočkal v 63. minutě. Po pasu od Matějovského z hloubi vlastní poloviny nasprintoval do sóla a premiérovou trefu v novém dresu okořenil nekompromisní ranou pod Melichárkovo břevno.

Vzápětí novou domácí akvizici vystřídal Chramosta a po minutě na trávníku stanovil konečné skóre, když se prosadil křížnou střelou na zadní tyč. Boleslav potvrdila, že na Brno doma umí. Před vlastními příznivci mu v posledních sedmi zápasech dala 24 branek.

6. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)

Branky: 39. Přikryl, 63. Mingazov, 66. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák. ŽK: Buchta (Brno). Diváci: 2831.

Ml. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (85. Jánoš), Rada (77. Mareš), Matějovský, Mingazov (65. Chramosta) - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

Brno: Melichárek - Buchta, Pavlík, Kijanskas, Jovanovič, Juhar - Pilík (87. Gáč), Polák (75. Fortes), Sedlák, Lutonský - Škoda (70. Koné). Trenéři: Dostálek a Přerost.

Dušan Uhrin ml. (trenér Mladé Boleslavi): "Do utkání jsme vstoupili, jak jsem si představoval. Věděli jsme, že Brno bude hrát zezadu jako proti Spartě. Akorát jsme byli málo odvážní, proto jsme nevstřelili gól na začátku. Zbrojovka měla v první půli brejk, kdy jsme zbytečně otevřeli naši levou stranu. Přežili jsme to a to bylo hrozně důležité. Jinak myslím, že Brno až na jednu situaci nemělo nic a kontrolovali jsme hru. Samozřejmě je to úleva, byli jsme pod velkým tlakem. Něco jsme v přestávce natrénovali, uzdravili se nám hráči jako Matějovský, Mebrahtu a Chramosta. Nemůžeme ale oslavovat, máme jen čtyři body. Jsem spokojený se všemi posilami. Hlavně jsme poprvé neudělali žádnou větší chybu vzadu. Ty hráče, které jsme si sem vzali, jsme dobře znali a potřebovali jsme je zapracovat do týmu. Proto hráli od začátku. Mingazov stihl dva tréninky. Dobře jsem ho znal z působení ve Slavii, tak jsme ho získali. Potvrdil kvality, dal branku. Vrátil se z reprezentačního srazu trochu dokopaný, ale chtěl za každou cenu hrát."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Až do momentu, kdy jsme obdrželi první gól, bych utkání hodnotil jako náš celkem zodpovědný a organizovaný výkon od celého týmu. Naše představa byla, že budeme hrát z aktivního bloku na vlastní polovině, to se nám celkem dařilo. Dařilo se nám i přecházet do rychlého protiútoku. Jeden z klíčových momentů zápasu byla naše neproměněná šance a dalším byl gól, který jsme obdrželi do poločasu. V tom druhém jsme nabádali hráče k trpělivosti. Ale vše vzalo za své v momentě, kdy jsme po naší standardce neubránili protiútok soupeře a inkasovali druhý gól. Tím pádem se nám trošku rozbila strategie a výsledkem byla už i třetí obdržená branka. Rozhodli jsme se pro variantu s třemi stopery. Byli jsme přesvědčeni, že to má smysl. Ale musíme vzít taky v potaz kvalitu soupeře, který nás po chybách potrestal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články