Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav hubený náskok neudržela, v Karviné remizovala 1:1

Karviná - Ve třetím ligovém utkání nové sezony získala první bod, ale remíza z Karviné je pro ambiciózní Mladou Boleslav nepochybně ztrátou. Už jen proto, že na půdě slezského klubu vedla po Magerově přesném zásahu až do 86. minuty. Domácí obránce Moravec nicméně vyrovnal a stanovil nerozhodný výsledek 1:1.  

Utkání Karviná - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Už kvůli dvěma prohrám v domácím prostředí se Mladá Boleslav pustila do soupeře bez rozpaků a aktivně. Středočeši rychle zatlačili domácí Karvinou, ale územní převahu nedokázali přetavit ve výraznější šanci. To se povedlo až po půlhodině Pauschekovi, který se protáhl podél pravé lajny. Klobásovu hlavičku ovšem reflexivně zneškodnil brankář Berkovec.

Karvinští postupně otupili hostující břity a ještě v první půli i zahrozili. Štěpanovskému nicméně rána z patnácti metrů moc nevyšla.

Kouč Uhrin zkraje druhé půle ještě více posílil ofenzívu příchodem Komličenka a jeho svěřenci znovu ovládli dění na trávníku. První šanci Magery sice v 55. minutě Berkovec zlikvidoval, ale čtyři minuty nato si mladoboleslavský dlouhán ve vápně zasekl obránce a technickým obstřelem otevřel skóre.

Ještě jednou si to tváří v tvář rozdali Magera s Berkovcem v 65. minutě, jenže karvinský gólman vytáhl pohotový zákrok. Především jeho zásluhou zůstávali domácí ve hře a Panák málem hostující náskok v 71. minutě vymazal dělovkou zpoza šestnáctky, kterou Vejmola s problémy vyrazil.

Slezané v závěru zmobilizovali síly a nakonec ukradli favoritům plný bodový zisk díky Moravcovi, jenž po brejku usměrnil do sítě přihrávku střídajícího Ramireze - 1:1.

3. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 86. Moravec - 59. Magera. Rozhodčí: Královec - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Šisler - Takács, Čmovš, Matějovský. Diváci: 4025.

Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka (78. Ramirez), Šisler - Štepanovský (70. Čolič), Panák, Kalabiška - Wágner (90. Lischka). Trenér: Weber.

Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián - Takács, J. Rada (56. Komličenko) - Klobása (73. Jánoš), Matějovský, Přikryl - Magera (83. Babalj). Trenér: Uhrin ml.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Výsledek je asi spravedlivý. Boleslav byla na začátku lepší a fotbalovější, v prostředku jsme měli problém s Matějovským a Radou a bylo důležité, že nás Berkovec podržel. Pak se postupně začala hra vyrovnávat. Utkání se ve druhé půli přelévalo na naši stranu, bohužel jsme v té chvíli inkasovali branku. Ale musím pochválit mužstvo, že nerezignovalo. Vytvořilo si tlak a šance a povedlo se vyrovnat."

Dušan Uhrin (Mladá Boleslav): "Hráli jsme prvních pětadvacet minut velice dobře. Pak jsem přenechali iniciativu soupeři. Ale v druhé půli jsme začali znovu kombinovat a vstřelili jsme branku, kterou jsme si zasloužili. Bohužel jsme to nevydrželi až do konce. Posledních deset minut jsme ztráceli míče vlastní vinou ve středu hřiště a Karviná vyrovnala."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy