Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistr přihrávka Chvátal v hlavní roli. Bek Olomouce třemi asistencemi pomohl k výhře nad Pardubicemi

Třikrát přesně přihrál a třikrát se fotbalisté Olomouce mohli radovat. Juraj Chvátal hned třemi asistencemi přispěl k výhře Sigmy v 2. kole nejvyšší soutěže proti Pardubicím 3:2. Hanáci před vlastními fanoušky vyhráli v lize poprvé po sedmi duelech. 

Radost fotbalistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Hanáky brzy poslal do vedení Michal Vepřek, po vyrovnání Martina Tomla vrátil Sigmě těsně před pauzou vedení Pavel Zifčák. Ve druhém poločase nejprve zvýšil Martin Hála a poslední slovo měl hostující Tomáš Solil. 

"Lidi se dnes určitě bavili, ale trenéři asi trošku méně. Já jsem se v prvním poločase určitě nebavil, protože nám v něm chybělo větší nasazení a zároveň jsme neměli kvalitu," řekl kouč Sigmy Václav Jílek.

Olomoučtí, kteří v prvním kole prohráli 2:3 na Spartě, začali aktivněji a v osmé minutě otevřeli skóre. Chvátal z rohového kopu našel v šestnáctce volného Vepřeka, který z dobré pozice nezaváhal.

"Náš problém byl hlavně v tom, že úvod zápasu se nám nepodařil, jelikož Sigma na nás opravdu vletěla. Do osmé minuty jsme čelili zhruba pěti rohům, bohužel jsme u jednoho z nich už inkasovali," prohlásil pardubický kouč Jaroslav Novotný.

Domácí brankář Macík v 19. minutě po Černého hlavičce vytáhnul míč nad břevno. Pardubičtí hned z následného rohu vyrovnali. Míč po Čelůstkově centru Čihák prodloužil na zadní tyč, kde ho Toml zblízka usměrnil do branky.

I třetí gól v prvním poločase padl po rohovém kopu. Ve 45. minutě Chvátal našel Zifčáka a ten hlavou překonal vyběhnutého gólmana Letáčka. Jeho branku ještě před přestávkou minul Růsek.

"Měli jsme štěstí, že jsme první poločas zvládli díky dvěma standardním situacím. Sehráli jsme je opravdu dobře. Za to chválím i mého kolegu Milana Kerbra, který nám s rohy pomáhá," konstatoval Jílek.

Po změně stran nejprve Letáček vyrazil Zifčákovu střelu, ale v 52. minutě už Sigma vedla 3:1. Chvátal výtečným pasem za obranu vyslal do úniku Hálu, který se trefil mezi Letáčkovy nohy.

"Mé tři asistence v dnešním zápase jsou samozřejmě příjemným bonusem. Ovšem pro mě je hlavní, že jsem tím pomohl týmu a že jsme utkání dokázali zvládnout," uvedl Chvátal, který se do Olomouce v létě vrátil po hostování v Podbrezové. "Každému hráči jde sebevědomí nahoru, když se mu na hřišti pár věcí podaří. Ale samozřejmě velké zásluhy mají spoluhráči, kteří mé přihrávky dokázali proměnit v góly," doplnil slovenský bek.

Pardubičtí to však nevzdali. Po hodině hry ještě Beran ve skluzu trefil tyčku, ale v 77. minutě Solil snížil povedenou technickou ranou. Víc už ale hosté nezvládli a ve třetím prvoligovém utkání s Olomoucí poprvé prohráli. Po úvodní remíze 2:2 s Karvinou mají Východočeši na kontě bod.

"Na konci jsme sice snížili, jenže v závěru jsme už tolik potřebný tlak neměli. Mrzí nás to, protože si myslím, že jsme tady na body mohli dosáhnout," řekl pardubický stoper Toml.

Sigma Olomouc - FK Pardubice 3:2 (2:1)

Branky: 8. Vepřek, 45. Zifčák, 52. Hála - 20. Toml, 77. Solil. Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Dresler - Julínek (video). ŽK: Beran, Cadu (oba Pardubice). Diváci: 2465 (omezený počet).

Olomouc: Macík - Chvátal, Hubník, Beneš, Vepřek (83. Zmrzlý) - Sedlák, Breite - Zifčák (69. Matoušek), Daněk (46. Vaněček), Hála (76. Zahradníček) - Růsek (76. Poulolo). Trenér: Jílek.

Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek (69. Šimek) - Tischler (87. Lupač), Beran, Solil, Kostka (62. Huf) - Černý (69. Dufek). Trenér: Novotný.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Lidi se dnes určitě bavili, ale trenéři asi trošku méně. Já jsem se v prvním poločase určitě nebavil, protože nám v něm chybělo větší nasazení a zároveň jsme neměli kvalitu. Měli jsme štěstí, že jsme první poločas zvládli díky dvěma standardním situacím. Sehráli jsme je opravdu dobře. Za to chválím i mého kolegu Milana Kerbra, který nám s rohy pomáhá. O pauze jsme sáhli ke změně, protože Kryštof Daněk s Tondou Růskem podle mě vypadali v úvodních třiceti minutách špatně. Ve druhé půli jsme se zlepšili. Byla tam znát změna rozestavení, přičemž klidně jsme mohli přidat i další branky."

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Udělali jsme zbytečné chyby při inkasovaných brankách. Náš problém byl hlavně v tom, že úvod zápasu se nám nepodařil, jelikož Sigma na nás opravdu vletěla. Do osmé minuty jsme čelili zhruba pěti rohům, bohužel jsme u jednoho z nich už inkasovali. Ve druhém poločase jsme trefili tyč, poté jsme dali druhou branku, ale další gól nám k remíze chyběl. Rozhodně jsme nechtěli tak brzo inkasovat. To asi byla naše největší bolest v tomto utkání. Soupeř nám vlastně pokaždé odskočil o gól či o dva."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články