Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Místo Krmenčíka celý tým. Věřím, že gólovost rozložíme, řekl Gula. Další posily nevyloučil

Na startu angažmá v Plzni musel v sestavě vyřešit hned několik otázek. Jednou z nich bylo, kdo nahradí ve střílení branek kanonýra Michaela Krmenčíka. Kouč Viktorie Adrián Gula má v tomto bodě ale jasno. Věří, že se o góly podělí celá sestava. Lepší produktivitu proto čeká od křídelních hráčů a středních záložníků. Nevyloučil ani možné posílení kádru.

Kouč Plzně Adrián Gula
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Situace kolem Míši byla dlouhodobě otevřená, ještě když jsem ho poznal i osobně. Jeden přestup mu nevyšel kvůli zranění, další kvůli jiným věcem, když se hrála Liga mistrů atd. Teď se timing, nabídka i všechny okolnosti tak sešly, že jsme mu to umožnili," řekl Gula.

Šestadvacetiletý Krmenčík se vrátil po těžkém zranění kolena, na podzim zaznamenal deset ligových gólů a byl jedním ze čtyř nejlepších kanonýrů nejvyšší soutěže. "My stojíme před novou výzvou nahradit i tak kvalitního střelce. Já věřím v to, že gólovost rozložíme a zodpovědnost za koncovku přeberou středoví a křídelní hráči. Samozřejmě je tam i možnost standardních situací, kde se góly také mohou rozložit," upozornil Gula, který v zimě na lavičce nahradil Pavla Vrbu.

Francouzský útočník Jean-David Beauguel byl s čtyřmi brankami nejlepším střelcem plzeňské přípravy společně se záložníkem Janem Kovaříkem. "Myslím, že David byl gólový i v období, kdy byl Míša zraněný. Dostával prostor a dokázal být produktivní útočník. Věřím, že on i Choras (Tomáš Chorý), ale i další hráči ze středu a křídel budou schopni nejen šance vytvářet, ale i proměňovat," uvedl čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Co čekat od Gulovy Plzně a udrží Viktoria druhé místo? Situace rozebíral Fotbal fokus podcast:

Jeho svěřenci během povedené zimní přípravy ze sedmi utkání šestkrát zvítězili a jednou remizovali. "Určitě mě těší, že chlapci zvládali ty zápasy do vítězství, jsou to věci, na kterých budeme stavět i v lize. Protože zatím mám s nimi jenom tu měsíční zkušenost," konstatoval Gula.

"Byly to stále jen přípravné zápasy, ale i ty jsou určitým signálem do budoucnosti, že mužstvo dokáže hrát takovým způsobem hry, je schopné ty věci ne jenom navnímat, ale i ukázat v zápasech. Proto se těším na ligu," doplnil rodák z města Nováky, jehož svěřenci odstartují ligové jaro v neděli na stadionu Opavy.

Další změny v kádru nevyloučil. "Transferové okno je otevřené, ve fotbale nemůžete dopředu říct nic zásadního, že se něco nebude nebo bude měnit. Zatím jsme v této pozici k dnešnímu dni," řekl Gula.

Druhá Plzeň ztrácí propastných 16 bodů na vedoucí Slavii. Na třetí Jablonec má v tabulce tříbodový a na čtvrtou Spartu pětibodový náskok. Letenský celek kouč za největšího rivala v boji o druhé místo nepovažuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň musí na jaře najít Krmenčíkova nástupce

"Pro mě to není jen o jednom týmu. Mám respekt i k ostatním mužstvům, která se nachází v tabulce na dostřel. Liga je náročná, je tam ještě nadstavba. Věnuju maximální pozornost našemu týmu a chlapcům. Uvidíme, jak se bude potom chovat konkurence, to absolutně nemám pod kontrolou," prohlásil Guľa.

Společně s realizačním týmem a vedením Viktorie osobně sledoval generálku Sparty proti Malmö, protože Západočeši v té době také byli na soustředění ve Španělsku. "Bylo to v dostupné vzdálenosti, tak jsme se tam jeli podívat. Ale nešel jsem tam s tím, že najednou budu všechno vědět o soupeři. Využili jsme toho, proč ne? Každý trenér se snaží navnímat soupeře, ale my se byli podívat i na Opavě," dodal bývalý kouč slovenské reprezentace do 21 let nebo Žiliny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články