Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Michal Škoda míří z Brna do norského Lilleströmu

Brno - S deseti góly nejlepší střelec brněnského týmu Michal Škoda míří do norského Lilleströmu. Ve dvanáctém týmu loňského ročníku nejvyšší norské soutěže bude v jarní části hostovat s opcí. Devětadvacetiletý fotbalista odlétá na sever už ve čtvrtek.

"Pokud se Škoda uplatní, tak jsme dohodnuti, že se jeho opce změní v přestup," řekl majitel brněnského klubu Václav Bartoněk. Škoda se střelecky blýskl v podzimní části první ligy, kdy v rozmezí devíti kol zaznamenal deset gólů. V dalších šesti zápasech už ale vyšel střelecky naprázdno.

"Už jsem nic takového nečekal. Bylo to pro mne překvapení. Čeká mě zajímavá zkušenost při mém prvním zahraničním angažmá. Trochu se bojím jen jazyka. Ale v klubu působí Slovák Tomáš Malec, který hrával za Sigmu. Věřím, že mi pomůže počáteční jazykovou bariéru překonat," uvedl Škoda, kterého čekají hned po příletu do nového působiště fyzické testy.

V zimní přestávce se o jeho služby ucházely tři zahraniční celky: druholigové německé Aue a ruské týmy Orenburg a Machačkala. Ani v jednom případě ale kluby nedospěly k dohodě. Nic nebylo ani z jeho odchodu do druholigového čínského klubu Pao-ting.

"Byl tam zájem z Číny, ale kvůli administrativním problémům se nakonec rozhodli pro jiného hráče. Hledali jsme proto dál. Lilleström měl zájem o jiného českého hráče Zdeňka Ondráška, kterého ale nepustila Wisla Krakov, a tak se rozhodli pro Michala Škodu, který je zaujal podzimními góly," řekl agent Pavel Zíka, který transfer realizoval po dohodě s hráčovým manažerem Jiřím Stejskalem. "Je to pro něj dobrá příležitost v zajímavé zemi," dodal.

Do Brna přišel Michal Škoda koncem září 2012 z druholigového celku Bohemians Praha. V sezoně 2014/15 jej brněnský klub uvolnil na hostování do Českých Budějovic. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 95 zápasů a vstřelil 23 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články