Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Menší plat a propast pod Vavruškou. Po Plzni trestaly i Teplice

Teplice – Mistrovská Plzeň není jediným týmem, jehož vedení potrestalo fotbalisty za blamáž v posledním ligovém kole (více čtěte zde). Také v Teplicích sáhli hráčům na peníze v důsledku prohry 0:6 v Olomouci. "To byla opravdu velká ostuda," řekl ředitel klubu Petr Hynek, podle něhož se základní platy snížily o 30 procent. Představenstvo navíc změní prémiový řád a bude jednat i o budoucnosti sportovního vedení klubu včetně trenéra Davida Vavrušky.

"Celou sezonu nemůžeme hodnotit jinak než velmi neúspěšně. Vyvrcholením byla ostuda v Olomouci. Tímto se za klub omlouvám fanouškům, sponzorům, ale i majiteli klubu za to, jak trapným způsobem jsme se prezentovali," řekl Hynek.

"Hráčům jsme oznámili, že jim snižujeme o třicet procent jejich základní platy. Budeme to navíc dále řešit, chceme připravit nový prémiový řád, který by jednak vedl k větší motivaci a zároveň samozřejmě postihoval to, když klub bude hrát ve druhé polovině tabulky," dodal.

Situací klubu se bude v blízké době zabývat představenstvo a Hynek nevylučuje výrazné změny. "Budeme to dále řešit s trenérem i sportovním ředitelem, faktem je, že do příští sezony musíme něco změnit. Pokud nic nezměníme, tak po pátém kole budeme tam, kde jsme teď, a budeme to opět muset řešit, což rozhodně nechci," řekl Hynek.

Jednat se tak bude i o sportovním vedení klubu včetně trenéra. "Pozici trenéra budeme řešit v představenstvu v dohledné době. Sportovní úsek, tedy nejen trenér, ale také sportovní ředitel, musí připravit zhodnocení sezony, vyhodnotit posily a především navrhnout kroky, které by měly vést ke zlepšení situace. A na základě toho představenstvo rozhodne, jak dále," dodal Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články