Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Měli jsme si to uhrát dřív, notovali si příbramští Matoušek s Rezkem

Byli blízko tomu, aby se vyhnuli baráži. Domácí vítězství 3:2 nad Duklou v závěrečném pátém nadstavbovém kole však fotbalistům Příbrami nakonec nestačilo, protože Bohemians 1905 uhráli potřebnou remízu 1:1 s Opavou. Ofenzivní duo Jan Rezek - Jan Matoušek mrzelo, že "Klokani" se zachránili až gólem z páté minuty nastavení, ale shodlo se, že středočeský nováček si mohl příslušnost mezi elitou zajistit sám už mnohem dříve.

Jan Matoušek z Příbrami (uprostřed) slaví se spoluhráči gól proti Dukle
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Bohemians sice stejně jako Příbram získali v 35 kolech 40 bodů, ale díky lepšímu postavení po základní části obsadili v tabulce třinácté místo. Čtrnácté Středočechy tak ve středu a v neděli čeká baráž s třetím celkem druhé ligy Brnem.

"Samozřejmě to mrzí, ale na druhou stranu zápas s Duklou až tolik nerozhodoval. Myslím, že rozhodl ten minulý v Opavě. Výsledky s Bohemkou (4:1) a doma s Karvinou (1:0) jsme bohužel v Opavě nepotvrdili a ten gól v 85. minutě nás vyšel celkem draho," připomněl Rezek porážku 1:2 ze hřiště slezského nováčka. "Ať už v Opavě nebo i jinde venku jsme zbytečně ztratili. Tohle už byla jenom dohra," doplnil Matoušek, který k výhře nad Duklou pomohl dvěma proměněnými penaltami v 60. a 65. minutě.

Sestupující Dukla dělala domácím velké problémy a dokonce dvakrát vedla. "Dá se říct, že celé jaro hrajou bez tlaku. Hrajou hezký fotbal, o to je možná horší, že nezískávají body. Je tam spoustu mladých běhavých kluků a asi každému se proti nim hraje nepříjemně. Na druhou stranu se to mohlo odvíjet jinak, kdybychom na začátku proměnili dva tři náznaky. Zbytečně jsme si to zkomplikovali, ale vyhráli jsme," uvedl sedmatřicetiletý Rezek.

"Musím je pochválit, hráli velice dobře na míči. Myslím, že stejným stylem, jakým jsme se prezentovali na podzim. Už vidím, jak je těžké hrát proti takovému stylu. My se s tím ale dokázali popasovat a otočit to," přidal jednadvacetiletý Matoušek, který v Příbrami hostuje z mistrovské Slavie.

Oba věří, že svěřenci Romana Nádvorníka baráž proti Zbrojovce zvládnou a zůstanou i příští sezonu v nejvyšší soutěži. "Bude rozhodovat hlavně bojovnost a nasazení. Musíme hrát koncentrovaně a nic nevypustit. Myslím, že to v klidu zvládneme," prohlásil Matoušek. "Spíš než kvalita týmu bude asi v tom dvojzápase rozhodovat hlava. Věřím, že se na to připravíme. Víme, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Brno mělo poslední výsledky skvělé a dávalo spoustu branek," dodal Rezek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články