Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měli jsme na kahánku. Na tohle se nejde připravit, řekl Frýdek

Premiéru v nadstavbové části zvládli proti Baníku Ostrava na výbornou, ale prožili emočně velmi náročný zápas. Fotbalisté pražské Sparty v něm na Letné uctili s fanoušky i hráči soupeře památku Josefa Šurala, který v pondělí zahynul v Turecku při tragické nehodě minibusu. Kapitán Martin Frýdek po utkání těžko hledal slova.

Fotbalisté Sparty nastoupili před utkáním s Ostravou v dresech zesnulého Josefa Šurala
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Budu mluvit za celou kabinu, když řeknu, že jsme měli na kahánku. Osobně tomu pořád nemůžu uvěřit. Určitě jsme to měli v hlavě, hodně. Na tohle se nejde připravit tak, abychom na to nemysleli. Ztratili jsme kamaráda, dobrého kluka," řekl Frýdek po výhře 3:0.

Výkopu předcházela vzpomínková projekce na velkoplošné obrazovce. Na trávník nastoupila obě mužstva ve speciálních dresech s Šuralovou jmenovkou a číslem 23 na zádech a vepředu s nápisem "Nezapomeneme". Následovala minuta ticha, kterou doprovodil potlesk hráčů a všech fanoušků. Šuralovo jméno skandovali i ostravští příznivci. Jakmile v průběhu zápasu naskočila na tabuli 23. minuta, vytáhl sparťanský "kotel" transparent s portrétem bývalého kapitána a celý stadion začal tleskat.

Nedlouho poté se sparťané proti Baníku poprvé gólově prosadili. "Myslím, že nás první gól uklidnil. Byl to pro nás strašně těžký zápas," uvedl Frýdek.

Letenští pod vedením kouče Michala Horňáka, který ve funkci dočasně nahradil odvolaného Zdeňka Ščasného, navázali na týden starý triumf v Opavě, kde rovněž zvítězili 3:0. "Zjednodušili jsme to. Dvakrát jsme vyhráli, nedostali jsme gól. Nebylo to sice fotbalově tak, jak bychom si představovali, ale zvládli jsme to výsledkově. Ubojovali jsme to a pro nás je dobře, že jsme se takhle chytli," pokračoval rodák z Hradce Králové.

Sparta si proto ve skupině o titul pojistila třetí místo. Čtyři kola před koncem má na Jablonec devítibodový náskok, byť Severočeši sehráli o duel méně. "Třetí místo je cíl. Chceme se však hlavně pokusit o to, vyhrát všechna utkání a hrát tak, jak by Sparta měla, a bavit se fotbalem," zakončil Frýdek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články