Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Měli jsme dobře našlápnuto, jenže jsme dostali jejich nejlepší hráče do hry, řekl Kopic

Dal úvodní gól zápasu, ale nakonec to Plzni v Mladé Boleslavi nestačilo ani na bod. Devětadvacetiletý záložník Jan Kopic byl zklamaný. "Měli jsme dobře našlápnuto. Co víc si přát než tady vést 1:0. Byli jsme v zápase, ale bohužel jsme to prohospodařili. Úplně jsme se stáhli ze hry. Měli jsme tady vyhrát," řekl po zápase.

Jan Kopic z Plzně (vpravo) v utkání v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Kopic připomenul, že Plzeň teď nečeká vůbec jednoduchý program. "Čeká nás těžký los. Máme doma Baník, pak přijede Slavia," konstatoval po druhé porážce v sezoně.

Začátek se Plzni povedl. "Do 30. minuty jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Dali jsme gól, Boleslav jsme do ničeho nepouštěli, dobře jsme kombinovali, měli jsme odražené balony. Bohužel po tom inkasovaném gólu se Boleslav dostala trochu do hry," uvedl Kopic, který z dorážky po téměř půl hodině hry otevřel skóre.

"Kovi (Kovařík) to dal výborně na Hořku (Hořavu). Ten už to měl dát, ale gólman to dobře chytil a pak už jsem to měl lehké. Stál jsem na správném místě," prohlásil Kopic.

Středočeši vyrovnali tři minuty po pauze. "Budínský to dobře trefil do šibenice, ale za minutu měl Kovi na vápně šanci, to jsme nedali a pak to bylo nahoru dolů. Pro diváka dobré, na obou stranách byly šance. Mohlo se to přiklonit na jakoukoli stranu a nakonec se to přiklonilo k Boleslavi," uvedl jihlavský odchovanec.

"Měli o hodně víc odražených balonů ve středu. Matějovský se dostal do hry, z toho těžil i Komličenko. Dva jejich nejlepší hráče jsme dostali do hry a pak se těžko brání," konstatoval Kopic.

O výhře Mladé Boleslavi rozhodl právě nejlepší kanonýr ligy Komličenko ve druhé minutě nastavení z pokutového kopu, který rozhodčí Lerch nařídil po souboji Jiřího Klímy s plzeňským gólmanem Hruškou. "Klíma tam byl o trošku dřív, vystřelil, ale Hrušan to chytil a potom tam byla srážka. Nevím, jak je to v pravidlech. Je tady video, takže asi správně," okomentoval spornou situaci někdejší hráč Jablonce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články