Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Měl být zase tváří Sigmy. Teď Heinz přemýšlí o odchodu

Olomouc – Fotbalová Sparta zůstala po pondělní porážce se Sigmou třetí za Jabloncem a Plzní. Čtvrtá Olomouc už na ni ztrácí jen jediný bod. K dobrému startu do soutěže hanácký klub ani nepotřeboval někdejšího reprezentanta Marka Heinze. Trenérovi Romanu Pivarníkovi se totiž olomoucký odchovanec nehodí do sestavy. Sám Heinz teď přemýšlí o odchodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Heinz nemá v základní sestavě Sigmy místo

Ještě na podzim hrál na Hané v základní sestavě pravidelně, letos na jaře se však útočníkovi přestalo dařit. "Nikdo nečekal, že takhle propadne," řekl tehdy sportovní ředitel Jan Gottvald. V lize zatím na podzim odehrál Heinz necelých dvacet minut proti Českým Budějovicím - v sestavě rozjeté Sigmy ale momentálně nemá kromě pohárů v souboji s Michalem Ordošem šanci. "Teď na podzim má výbornou formu a do této pozice nechce nikoho pustit," řekl Pivarník. Ordoš je se sedmi góly nejlepším střelcem letošního ročníku.

Bývalá olomoucká opora to ale nevzdává a ještě nemá v nejbližší době v úmyslu Sigmu jen tak opustit. "Mám tady platnou smlouvu. Teď je to tak, že jsem v Olomouci," uvedl Heinz. "Snažím se trénovat a nemyslím si, že špatně," dodal. Jenže jak také sám upozornil, když hráč jenom trénuje, není to ono. Do Olomouce se vrátil před rokem po jedenácti letech. Předtím kopal třeba za Galatasaray Istanbul, teď za béčko v MSFL.

"Když se ale něco naskytne, šel bych hrát fotbal," uvedl pětatřicetiletý fotbalista, kolem nějž už v létě kroužily dva prvoligové kluby. Zároveň však hořekuje nad tím, že soutěže jsou rozehrané a do týmů je tak těžké se dostat. Přestupové okno je navíc zavřené. Podle místopředsedy Sigmy je hlavně na vicemistru Evropy do 21 let, jak se k situaci postaví. "My nad ním hůl nelámeme," řekl Robert Runták.

Pivarník vyčítá Heinzovi, že si nevytváří šance. "Nemůže se uspokojit tím, že dá gól. To je málo." Technicky je ale podle něj účastník olympijských her v Sydney a člen úspěšného reprezentačního týmu z EURA 2004 v Portugalsku na vynikající úrovni. Jestli se ještě v modrobílém dresu objeví, tak ukáže až čas.

Marek Heinz

SK Sigma Olomouc (1991–1996), Lázně Bohdaneč (1996/1997), SK Sigma Olomouc (1997 - 2000), Hamburg (2000–02), DSC Arminia Bielefeld (2003), FC Baník Ostrava (2003–04), Borussia Mönchengladbach (2004–05), Galatasaray SK (2005–2006), AS Saint-Étienne (2006–2007), FC Nantes (2007- 2008), 1.FC Brno (2008 – 2009), Kapfenberg (2009 – 2010), Ferencváros Budapešť (2010 – 2011)

Zdroj
ČT sport, Denik.cz, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články