Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matula půjde na kobereček. Disciplinárka chce řešit faul na Boudjemau

Praha - Fotbalová disciplinární komise předvolala na své zasedání příští čtvrtek teplického Milana Matulu za ostrý faul na slávistu Damiena Boudjemau. V tomto kole v pátek na hřišti Jihlavy smí kapitán Severočechů nastoupit.

K incidentu došlo v 84. minutě pondělního duelu, kdy Matula zakřižoval Boudjemau a ostře mu prošlápl kotník. Francouzský záložník musel po tvrdém faulu vystřídat, Slavia v závěru inkasovala v oslabení bez vyloučeného Marcela Gecova jediný gól utkání. Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková připustila, že Matula mohl být vyloučen, sudí Martin Nenadál mu ale nedal ani žlutou kartu.

"V zápise delegáta utkání se píše, že po zhlédnutí záznamu situace usoudil, že hráč Matula měl dostat za tento zákrok červenou kartu. I členové komise se podívali na záznam situace a dospěli k názoru, že je potřeba zahájit disciplinární řízení," řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Matula byl vyzván, aby se k této situaci vyjádřil. Do té doby nemá zastavenu činnost, protože něco takového nám stávající disciplinární řád v obdobných případech neumožňuje," dodal Baček.

Matula si už v minulosti připsal několik ostrých zákroků. V roce 2009 například dostal trest na osm zápasů za to, že v duelu s Plzní udeřil loktem Petra Jiráčka. Následně mu disciplinárka snížila trest o dvě utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články