Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mátožnou Spartu čeká Karviná se Strakou na lavičce. Prodlouží Baník úspěšnou sérii?

Po porážkách se Slavií a Plzní bez vstřeleného gólu čeká pražskou Spartu utkání s Karvinou. Soupeře povede na Letné bývalý trenér klubu z hlavního města František Straka, jehož svěřenci už pětkrát za sebou v lize nenašli přemožitele. Daří se i Baníku, který vyzve Zlín s cílem prodloužit šňůru čtyř vítězných zápasů před vlastními příznivci.

Utkání Karviná - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Sparta v Plzni (0:1) prohloubila krizi a manko na vedoucí Slavii stouplo na propastných 15 bodů. V tabulce je až osmá, v minulém domácím ligovém duelu s aktuálně dvanáctou Karvinou navíc v dubnu senzačně prohrála 1:3. 

"Je potěšující, jak teď kluci pracují, cítíme z nich obrovskou sílu. Nic jiného než vítězství nebereme. Musíme ukázat sílu, kterou máme. Potřebujeme udělat nějakou výsledkovou šňůru. Karviná hraje dobře v defenzivě, nedostává tolik gólů, ale na druhou stranu nám velí povinnost dominovat a vyhrát," prohlásil Jiří Saňák, asistent trenéra Václava Jílka.

"Bude to úplně jiný zápas než na jaře - kádry jsou jiné, Sparta má i jiného kouče. Sparta je pod neskutečným tlakem, nedaří se jí výsledkově a utkání bude chtít stoprocentně zvládnout. Důležitý bude začátek. Musíme soupeře eliminovat a nepustit do hry. Čím déle budeme držet nulu, tím větší šanci budeme mít," řekl karvinský trenér Straka.

Spartě se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Pátá Ostrava přivítá Zlín, jenž z posledních pěti kol získal pouze bod a klesl na třináctou pozici. "Zlín má v sestavě spoustu dobrých hráčů. V předchozím zápase dokázali Jablonec přikovat na jeho polovinu. Budou rozhodovat detaily, disciplína a nasazení, což věřím, že u našich hráčů bude," uvedl kouč Bohumil Páník.

"Baník má velmi široký kádr kvalitních fotbalistů. Jejich hlavní síla je směrem dopředu, mají velmi dobré útočníky i další ofenzivní hráče. Navíc nás trenér Páník dobře zná z předchozího působení ve Zlíně. Ale my jsme dokázali v Ostravě minule vyhrát, takže se budeme snažit něco podobného zopakovat," upozornil Jan Kameník, asistent trenéra Zlína.

V dalším sobotním klání se čtrnáctá Příbram pokusí doma proti Olomouci zastavit šňůru čtyř ligových porážek v řadě a Opava, která čeká na plný bodový zisk od konce července, nastoupí proti rozjetým Teplicím. 

Harmonogram sobotních utkání 12. kola:

16:30 Opava - Teplice, Ostrava - Zlín, Příbram - Olomouc
19:00 Sparta Praha - Karviná

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články