Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Matějovský po produktivním comebacku: Možná jsem v juniorce omládl

Po šestizápasové pauze zaviněné zraněním se mladoboleslavský záložník Marek Matějovský vrátil na hřiště ve velkém stylu. V utkání 9. kola nejvyšší soutěže pomohl gólem a přihrávkou fotbalistům klubu z města autombilů k jednoznačnému vítězství 5:1 nad Slováckem.

Marek Matějovský v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Matějovský přišel na hřiště na posledních patnáct minut zápasu, ale i to mu stačilo k tomu, aby pro Nikolaje Komličenka připravil gól na 3:1 a poté sám přidal čtvrtou branku. "Zranění bylo delší, než jsem čekal. Bylo to hrozně dlouhé a už mě to nebavilo. Sice to ještě stále není optimální, ale jsem rád, že jsem mohl alespoň na chvíli nastoupit," řekl Matějovský.

Šestatřicetiletý záložník nehrál od duelu druhého kola s Olomoucí. "Dodnes si stojím za tím, že Plšek moc dobře věděl, co dělá," prohlásil Matějovský. "Já jsem to potom viděl ještě několikrát v televizi a celou dobu koukal, kam došlapuje," přidal bývalý reprezentant.

"Trefil mě nešťastně na kotník, takže jsem měl problémy s vazy a bylo to hodně bolestivé. Do toho mi bylo řečeno, že mi nešťastně trefil i nerv," přidal Matějovský, který se v minulém kole na návrat ještě necítil a hrál "pouze" za juniorku. "Možná jsem tam mezi těma klukama omládl," dodal s úsměvem.

Proti Slovácku o sobě dal poprvé vědět v 80. minutě, kdy našel rozběhnutého Komličenka, jenž zvýšil na 3:1. "Já většinou říkám, že v těchto situacích to je kolikrát spíše o tom nahrávajícím než o tom nabíhajícím hráči. Aby to bylo dobře načasované," uvedl Matějovský.

"Bylo jasné, že se ho budou snažit vystavit do ofsajdu, takže jsem se to snažil dát v pravý moment, aby se jim to nepodařilo. A vyšlo to úplně dokonale. Navíc Komličenko v této sezoně ukazuje, že má nabito úplně skvěle, a proměnil to s přehledem," dodal.

Po pěti minutách navíc Matějovský zvýšil na 4:1. "Diviš si to stále vedl, tak jsem si říkal, jestli se to tam nezavře, ale nakonec to prošlo. Přede mnou to bylo ještě trochu tečované, takže jsem to netrefil úplně čistě, ale naštěstí to tam propadlo," prohlásil.

"Gól vždycky potěší, ale všichni víme, že jám tam od střílení branek moc nejsem. Za dobu, co hraju, jsem jich totiž moc nedal," přidal Matějovský, který se radoval podruhé v sezoně a poprvé od ročníku 2005/2006, kdy skóroval pětkrát, zaznamenal v české lize v jednom ročníku víc než jednu trefu.

Boleslav nakonec vyhrála 5:1, ale Matějovský to nepřeceňoval. "My zatím máme sezonu v sinusoidách, takže bych se o nějakém laufu nechtěl moc bavit," prohlásil. "Každopádně jsme chtěli potvrdit body z Jablonce, to se podařilo a myslím si, že už teď v kabině nám bude trenér říkat, ať se chystáme na další utkání do Příbrami," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články