Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mašek zvládl psychologickou hru a přispěl k vítězství Bohemians

V psychologický boj se změnil pokutový kop, který zahrával Dominik Mašek z Bohemians Praha 1905. Protihráči z Dukly se ho totiž snažili rozhodit prohlášeními, že mají jeho penalty přečtené. Mladý útočník však tlak ustál a chladnokrevně proměněným pokutovým kopem zadělal na výhru 2:0.

Hráči Bohemians 1905 na zmrzlém trávníku v Ďolíčku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Musím se přiznat, že tentokráte jsem čekal na pohyb gólmana, protože hráči Dukly na mě pořvávali, že vědí, kam to kopu, že viděli video," řekl po utkání Mašek, který kopal penaltu na jaře už proti Brnu. "Nechtěl jsem se dostat pod tlak a soustředil jsem se na sebe. Viděl jsem, že se gólman pohnul, tak jsem vyloženě nemířil a poslal míč na druhou stranu. Jsem rád, že se to zas povedlo," radoval se Mašek.

Bohemians zaznamenali sedmou výhru v ročníku a s 28 body poskočili na šestou příčku tabulky. "A také už teď máme stejně bodů jako na konci minulé sezony. Je to super. Říká se, že pomyslná hranice záchrany je 30 bodů, ale vzhledem k tomu, že je do konce 11 kol, tak si asi teď budeme dávat vyšší cíle. My jdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co nám to na konci bude stačit," prohlásil reprezentant do 21 let.

Vršovický celek v derby Duklu jasně přehrával a ukázal, jak jeho hráčům roste sebevědomí. "Už v přípravě jsme hráli dobře. Teď máme na jaře ze tří zápasů dvě výhry a výhrami jde sebevědomí nahoru. Máme výborný tým s výborným charakterem. Teď je tam i sebevědomí a věřím, že můžeme hrát skoro s každým," mínil Mašek.

Bohemians navíc mají s 15 inkasovanými góly pátou nejlepší obranu a posedmé v sezoně udrželi nulu. "Vždycky je dobré, když je to vzadu s nulou, pak stačí dát jeden gól a můžeme vyhrát. Dnes jsme zase byli hodně kompaktní a soupeři skoro nic nedovolili. Bylo to zasloužené vítězství," uvedl Mašek.

Potěšilo ho i to, jak si domácí tým poradil s náročnými klimatickými podmínkami. "Poslední dva zápasy se hrály ve velkém mrazu, dnes to bylo trochu lepší než na Slavii, ale i tak byla zima. Pro oba týmy to však bylo stejné. Terén těžký, dost to skákalo, ale zvládli jsme to lépe než Dukla," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články