Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Marodka Sparty nebere konce. Nově je mimo také obránce Hanousek

Nejen že musí Sparta dlouhodobě řešit, proč dostává tolik gólů, teď ještě realizačnímu týmu přidělal vrásky na čele Matěj Hanousek. Ten si totiž v posledním ligovém utkání před reprezentační přestávkou s Olomoucí (3:3) přivodil svalové zranění a Pražanům bude chybět několik týdnů.

Matěj Hanousek
zdroj: AC Sparta Praha

Hanousek v úvodu září musel proti Sigmě v poločase kvůli zranění střídat. Na post levého obránce se posunul ze středu obrany Dávid Hancko a na stoperu hrál střídající Ladislav Krejčí. Hanousek patřil v úvodu sezony ke stabilním členům základní sestavy a z deseti soutěžních utkání nehrál jen jednou.

Nyní ovšem před nedělním utkáním ve Zlíně rozšířil šestadvacetiletý levý bek sparťanskou marodku. Momentálně až sedmý tým ligové tabulky má dlouhodobě mimo hru kapitána Bořka Dočkala, Václava Kadlece, Ondřeje Zahustela, Václava Drchala, Filipa Panáka, Matěje Pulkraba. Ještě několik týdnů nebude k dispozici ani Costa.

Fotbal fokus podcast: Udělala Sparta dobře, že pustila Radakoviče?

Do plného tréninku se znovu zapojili Martin Frýdek a Andreas Vindheim, který už hrál v reprezentační přestávce tréninkové utkání proti Žižkovu a předtím nastoupil za béčko. Podobně je na tom i David Lischka, jenž nabírá kondici po zimní operaci srdce.

V reprezentační přestávce bylo také rozhodnuto o tom, že ve Spartě oproti původním předpokladům zůstává Lukáš Štetina, na Letné i s astronomickým platem pokračuje na lavičce i turecký obránce Semih Kaya. Kdo naopak odešel, byl obránce Uroš Radakovič. Na roční hostování s opcí posílil ruský prvoligový Orenburg.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články