Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mareš zařídil Teplicím další výhru, i když v Opavě dohrávaly v devíti

Jakub Mareš táhne fotbalisty Teplic tabulkou vzhůru. Útočník, který se trefil pošesté v pátém zápase za sebou, včetně pohárového zápasu s Třincem. Tentokrát udeřil krátce před koncem a vystřelil svému týmu tři body v Opavě. Ta hrála dlouho proti deseti a v závěru dokonce po vyloučení Petra Mareše i proti devíti, ale ani přes trvalý tlak se prosadit nedokázala.

Jakub Mareš se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Hned v úvodu zahrozila Opava. Po centru Zavadila propadl míč k Šulcovi, jenž minul pravou tyč. Krátce nato po akci Žídka přiťukl Šulc balon ideálně proti noze Hrabinovi, ten ale vypálil těsně nad břevno.

Začátek utkání měl spád a pak zahrozili i Severočeši. Jakub Mareš si posunul míč na osu hřiště a ranou zhruba z 20 metrů protáhl Fendricha, který míč vytěsnil na roh.

Tepličtí hrozili dál. Po půlhodině nejprve zblízka pálil vysoko nad Řezníček a pak střelu Jakuba Mareše z dobré pozice ve vápně vyrazil připravený Fendrich. Před pauzou Kučera chytrou uličkou vysunul Řezníčka, míč po jeho technickém obstřelu ale skončil těsně nad.

Zkraje druhé půle se nebezpečnou hlavičkou prezentoval domácí Šulc, ale Grigar byl připraven. Po chybě v teplické rozehrávce se neujala ani rána střídajícího Zapalače, kterou hostující gólman vyrazil.

V 72. minutě se Mondek po dlouhém nákopu prodral před Shejbala a utíkal na teplickou bránu. Shejbal opavského záložníka zezadu stáhl před vápnem a rozhodčí Berka mu ukázal červenou kartu. "Přišel dlouhý balon za obranu, ale myslím, že tam k žádnému těžkému kontaktu nedošlo. Nechci to hodnotit, ale asi to bylo přísné vyloučení. Každopádně stalo se. Dostali jsme červenou kartu, ale nakonec jsme zápas zvládli," konstatoval gólman Grigar.

Slezané poté do oslabeného soupeře "bušili". Mondekovu střílenou přihrávku Dedič patičkou tečoval přesně do míst, kde stál Grigar, který následně vytlačil Zapalačovu ránu na roh.

Pak ale Tepličtí podnikli rychlý protiútok, prudký centr Petra Mareše na přední tyč vyrazil Fendrich přímo k číhajícímu Jakubu Marešovi, jenž doklepl míč do sítě. Hostující útočník dal pátou branku za poslední čtyři kola. "Byla to euforie, protože dohráváte v deseti a moc sil už nezbývalo. Čekali jsme na jednu šanci, která v závěru přišla a vyšlo to. Přiklonilo se k nám štěstí a máme tři body. Mám i štěstí, že jsem tam, kde mám být. Odrazilo se to přesně ke mně," uvedl Jakub Mareš.

Vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučen Petr Mareš, ale Severočeši v devíti už odolali opavskému tlaku. "Ve druhé půli jsme byli lepší, gól visel ve vzduchu, ale soupeř dal z jedné pološance gól. Tenhle zápas jsme neměli prohrát, znamená to pro nás velký problém," uvedl opavský Zapalač.

SFC Opava - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 86. J. Mareš. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vlček. ŽK: Jursa, Mondek, Hrabina - Paradin, P. Mareš. ČK: 72. Shejbal (Teplice), 90. P. Mareš. Diváci: 3212.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Jursa (89. Schaffartzik) - Manzia (57. Zapalač), Šulc, Mondek - Dedič. Trenér: Grussmann. 

Teplice: Grigar - Paradin, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš, Kučera, P. Mareš, Hyčka - J. Mareš (90.+1 Vyhnal), Řezníček (86. Jindráček). Trenér: Hejkal.

Josef Dvorník (trenér Opavy): "Do utkání jsme vstoupili slušně. Měli jsme dvě střely z dálky a řadu centrovaných míčů. Trochu nám vázl střed hřiště, přesto jsme se dostávali dopředu. Bohužel ve vápně nedokážeme být na pravém místě. Ve druhém poločase jsme měli hluchých asi 20 minut, kdy jsme se trápili. Je škoda, že nějaká standardka neskončila gólem. Po vyloučení jsme se znovu nakopli. Ale tím, že jsme v závěru inkasovali, jsme chtěli zjednodušit hru a už se nám nepodařilo dostat do šance."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Utkání splnilo, co jsem očekával. Domácí byli mírně aktivnější. Věděli jsme, že budou nebezpeční hlavně ze standardek Zavadila. Ze hry si ale vyloženou šanci nevytvořili, zatímco my jsme měli v první půli tři čtyři možnosti, ze kterých jsme mohli vstřelit gól. Po vyloučení Shejbala jsem si říkal, že bod budeme brát. Nakonec máme tři body, což je pro nás nadstandard, ale to i druhá červená karta. Vůbec nevím, s kým budeme hrát se Spartou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články