Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mareš: Jablonci jsme to vrátili i s úroky

Praha  - Útočník Dukly Jakub Mareš se výrazně podílel na drtivé výhře 6:1 nad Jabloncem, když na Julisce dvě branky vstřelil a další dvě připravil. Devětadvacetiletý fotbalista měl radost, že Pražané soupeři vrátili i s úroky nedávné vyřazení z domácího poháru a v první lize se přiblížili jistotě záchrany.

Jakub Mareš
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

"Je pravda, že dva góly a dvě asistence jsem ještě neměl, takže to byl asi můj nejlepší zápas v lize," řekl Mareš po předehrávce 25. kola. "Dneska jsme potřebovali vyhrát a povedlo se to takovým rozdílem, takže paráda a spokojenost," doplnil ofenzivní hráč, který se trefil ve 43. a 73. minutě. Dukla v této sezoně porazila Jablonec až na čtvrtý pokus. V podzimním ligovém zápase na Střelnici remizovala 3:3 a v březnovém čtvrtfinále MOL Cupu po domácí remíze 0:0 prohrála odvetu 1:2.

"Asi nějakou roli to hrálo. Znali jsme se dokonale, věděli, co od každého čekat. My jsme v tom poháru chtěli postoupit a v Jablonci vedli, ale bohužel to neudrželi a dostali dva góly. V kabině jsme si řekli, že bychom jim to rádi vrátili. Dneska jsme jim to vrátili i s úroky," prohlásil Mareš.

Dejvický tým podle něj navázal na minulý ligový duel v Mladé Boleslavi (2:2)."My jsme už tam hráli dobře, samozřejmě je to vždycky o tom, jestli dáte první gól. Nám se to teďka dvakrát povedlo a od toho se odvíjí celý zápas. Po prvním gólu to z nás spadlo, dali jsme snad během patnácti minut čtyři góly a měli další šance," připomněl Mareš.

Devátá Dukla má v tabulce 29 bodů a výrazněji odskočila sestupovému pásmu. "Záchrana ještě určitě není hotová, ale dneska jsou to fakt důležité body, které nám hrozně pomohly. Věřím tomu, že když uděláme 31 bodů, mohlo by to být v pohodě," uvažoval bývalý mládežnický reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Mareš: Dlouho jsme se trápili, teď se to otočilo

Svěřenci Luboše Kozla se jasným triumfem nad Jabloncem také ideálně nachystali na středeční domácí dohrávku se Spartou. "Každé vítězství nás zvedne, kór o tolik gólů. Sparta má formu, hraje velice dobře a postoupila daleko v poháru," upozornil Mareš. "Ale jsou každý zápas pod velkým tlakem, protože hrajou o titul. Teď mají v nohách těžké zápasy a hodně zraněných hráčů. Doufám, že to zvládneme a něco jí sebereme," dodal teplický odchovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články