Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mareček ve Spartě dohrál, Mandjeck se vrací do Mét

Ve Spartě už nepočítají s Lukášem Marečkem. Sedmadvacetiletý záložník dostal od vedení letenského klubu svolení k odchodu. Zatímco svěřenci trenéra Andrey Stramaccioniho vyrazili na soustředění do Španělska, bývalý český reprezentant si hledá nové angažmá. To už má kamerunský defenzivní štít Georges Mandjeck, který se vrátil na hostování do Mét, odkud v létě přišel.

Lukáš Mareček
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Radost z této situace samozřejmě nemám, ale rozhodnutí klubu musím respektovat. Jsem rád alespoň za to, že vůči Spartě i jejím fanouškům mohu mít čisté svědomí. Na hřišti i mimo něj jsem vždy dělal pro úspěch týmu maximum," prohlásil hráč.

Mareček údajně nezapadá do klubové koncepce. O jeho dalším počínání ještě není jasno. "Lukáš na Spartě odvedl za 4,5 roku kvalitní a spolehlivé služby ve více než 100 ligových zápasech a množství duelů evropských pohárů. To je jeho nejlepším vysvědčením a doporučením. Informaci máme pouze krátce, žádná nabídka na hráče v tuto chvíli na stole neleží," uvedl jeho agent Viktor Kolář.

Mareček přišel do Sparty v létě 2013 z Anderlechtu, před touto sezonou s ním klub prodloužil smlouvu do roku 2020, ale nyní se s ním loučí. Na podzim odehrál pod novým koučem Stramaccionim 13 ligových duelů, dvě utkání v domácím poháru a také nepovedený dvojzápas 3. předkola Evropské ligy s Crvenou zvezdou Bělehrad.

V české nejvyšší soutěži má sedmadvacetiletý fotbalista, který nastupoval také za Brno, bilanci 150 zápasů a jeden gól. Třikrát se Mareček objevil v reprezentačním dresu, v roce 2016 si zahrál ve třech přípravných duelech.

Už na začátku zimní přípravy Sparta oznámila, že v týmu končí po půlročním působení Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck. Všechny tři letní zahraniční posily nesplnily očekávání.

Na kondiční soustředění do Benahavisu odcestovali se Spartou mladíci Youssouf Dao a Václav Drchal, který na sebe upozornil hattrickem v přípravném utkání proti Táborsku. Ve výpravě jsou i Jiří Kulhánek a Zinedin Mustedanagič, kteří se vrátili z hostování ve Slovanu Liberec, respektive v Dukle Praha. Fotbalisté Sparty budou ve Španělsku trénovat do pátku 19. ledna.

Ve Spartě alespoň na jaře končí i Mandjeck, vrací se do Mét

Mandjeck přišel do Sparty v létě v rámci rozsáhlých změn pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Po nepovedeném podzimu však letenský celek přestal s defenzivním záložníkem počítat. Stejně dopadli i Lukáš Mareček a letní posily Marc Janko a Jonathan Biabiany.

Loňský mistr Afriky během půlročního angažmá za Spartu, které po podzimu patří až pátá příčka v tabulce, odehrál pouhých deset zápasů. Před příchodem na Letnou působil Mandjeck také ve Stuttgartu, Kaiserslauternu, Rennes, Auxerre nebo Erciyesporu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články