Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mara se dočkal odchodu z Liberce. V Izraeli si zahraje s útočníkem, který sestřelil Spartu

Cesty Liberce a Kamsa Mary se po třech letech společné spolupráce rozchází. Guinejský reprezentant, který se rozhodl vytrucovat si odchod a v tomto ročníku nezasáhl do jediného duelu Slovanu, zamířil na roční hostování s opcí do Beitaru Jeruzalém.

Kamso Mara
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Paprskář Pavel

Šestadvacetiletý záložník dříve patřil k oporám Liberce a také v poslední sezoně pravidelně nastupoval v záložní řadě. Právě jeho branka z pokutového kopu v nastaveném čase ve střetnutí s APOELem loni zajistila Slovanu postup do základní skupiny Evropské ligy. V tomto ročníku se však v soutěžním utkání v dresu Liberce neobjevil a byl vyřazen z kádru.

Za vše mohl postoj Mary, který chtěl z Liberce mermomocí pryč a začal trucovat. Na jeho postoji nezměnil nic ani příchod nového trenéra Slovanu Luboše Kozla, který sice zmínil, že by se s guinejským hráčem spolupráci nezavrhoval, k ní ale už nedojde.

Mara odchází do desátého týmu posledního ročníku izraelské ligy Beitaru Jeruzalém. Celek, který proslul rasistickými fanoušky, trénuje bratr kouče Barcelony Ronalda Koemana, Erwin, jenž je bývalý nizozemský reprezentant.

Beitar má v této sezoně izraelské ligy zatím vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné porážky. V jeho dresu působí i Richmond Boakye, který skvělým výkonem a dvěma brankami pomohl vyřadit pražskou Spartu v roce 2017 z kvalifikace Evropské ligy. O útočníka údajně tehdy stála i Slavia, ale Crvena zvezda Bělehrad svoji hvězdu nepustila. Ghanský kanonýr působil i v Juventusu či Atalantě, v Srbsku zářil vedle Guelora Kangy.

Mara, který do Liberce přišel z Jihlavy, končí v Česku s bilancí 92 utkání v nejvyšší soutěži, v nichž zaznamenal 11 gólů a sedm asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články